Zingen voor de opa's en oma's in d'Amandelhof

Capelle - Op dinsdagmiddag 10 december zijn veel bewoners van d’Amandelhof naar de Hofzaal gekomen. Vandaag komen, zoals elk jaar, de kleuters van de Eben-Haëzerschool zingen.

Genieten van kinderstemmen
De juf heeft haar gitaar meegenomen. De kinderen beginnen met ‘Stille nacht’. De bewoners luisteren geconcentreerd. Ze genieten zichtbaar van het gezellige bezoek en van de kinderstemmen. Dan volgt ‘In Bethlehems stal’. De kinderen mogen om de beurt even door de microfoon zingen, maar niet iedereen durft dit. Best spannend, als iedereen jouw stem zo goed hoort! Bij het bekende ‘Opent uwe mond’ zingen sommige bewoners zachtjes mee. Als de kinderen het liedje ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ met de bijbehorende gebaren eerst in het Nederlands en daarna in het Engels zingen, kijken de bewoners vol bewondering toe.

‘Blij dat ik gekomen ben’
De kinderen hebben op school een mooie kerstkaart gemaakt en netjes ingepakt, die ze mogen uitdelen aan de bewoners. De kinderen kijken rond en kiezen een ‘opa of oma’ aan wie ze hun kaart willen geven. De bewoners zijn blij verrast met de mooie kaarten.
De bewoners hebben nog geen genoeg van het mooie zingen. De kinderen vinden het leuk om te ontdekken dat zij liederen kennen die de bewoners vroeger ook geleerd hebben. Zo zingen ze gezamenlijk nog ‘Stille nacht’ en ‘Heer ai maak mij Uwe wegen’.
Als het tijd is om weer terug naar school te gaan, krijgen alle kinderen een pakje drinken en een zakje chips mee. Jassen aan en in een lange rij weer naar buiten. ‘Heel, heel, héél hartelijk bedankt!’ roept een bewoner. Een ander verzucht: ‘Heel leuk, ik ben blij dat ik gekomen ben.’

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden