Foto: Welzijn Capelle

Eerste koffieochtend in het Huis van de Wijk Middelwatering

Capelle - Het zal buurtbewoners niet zijn ontgaan. In het pand aan de Reigerlaan 66 wordt hard gewerkt aan het nieuwe Huis van de Wijk. Vrijwilligers hebben geverfd, gesjouwd en veel geregeld. Op 4 december vond de eerste koffieochtend plaats. Een vaste activiteit voor oudere buurtbewoners.

De officiële opening laat nog even op zich wachten. ‘De opening is gepland op 5 februari aanstaande’, aldus een trotse buurtcoach Arno de Bie. ‘Dat geeft ons de gelegenheid alles goed in te richten. En te beginnen met de eerste activiteiten, zoals de koffieochtend op woensdag.’ Leuk was dat de vaste vrijwilligers en de buurtcoach door Sinterklaas in het zonnetje werden gezet. Een ludieke actie die bedacht werd door bewoners.

Koffieochtend initiatief van wijkbewoners
De wekelijkse koffieochtend is een idee van wijkbewoners. Via het Denk & Doe mee!-fonds werd dit idee omgezet naar een vaste activiteit. Eerst in Rataplan en vanaf nu iedere woensdag in het Huis van de Wijk Middelwatering aan de Reigerlaan. Van 10.00 tot 12.00 uur staat de koffie klaar. Centraal staat ontmoeten, bezoekers voelen zich betrokken en leren elkaar kennen. Er worden thema’s bedacht of gasten uitgenodigd. Oudere buurtbewoners zijn van harte welkom. Zij kunnen gewoon binnenlopen.

Huis van de Wijk Middelwatering
Het sociaal wijkteam van Welzijn Capelle werkt in het Huis van de Wijk. ‘En dat is een hele mooie combinatie met korte lijnen. Zo kan bijvoorbeeld ook de maatschappelijk werker uit het team even langs lopen tijdens de koffieochtend,’ aldus de buurtcoach. Het Huis van de Wijk is tijdelijk gevestigd in de Reigerlaan. Voor het pand bestaan sloopplannen. De bewoners, vrijwilligers en alle deelnemers van het nieuwe Huis van de Wijk gaan er tot die tijd iets moois van maken.

KinderLab in Huis van de Wijk
KinderLabs zijn laagdrempelige en inspirerende plekken voor kinderen tot en met 12 jaar en hun ouders. In het KinderLab kunnen zij meedoen aan activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en ontwikkeling. Thema’s zijn gezondheid, taal, omgaan met geld en talentontwikkeling. Kinderen en hun ouders kunnen hier veilig samenzijn en (op)groeien, iets leren en plezier maken. Capelle heeft sinds begin 2018 een KinderLab in Schollevaar. In het Huis van de Wijk Middelwatering opent in februari ook een KinderLab.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden