Even pauze tijdens een zonnige fietstocht. (Foto: Jan van de Arend)
Even pauze tijdens een zonnige fietstocht. (Foto: Jan van de Arend) (Foto: )

Fietstochten voor iedereen uit Capelle

Capelle - De Fietsersbond afdeling Capelle organiseert al gedurende tien jaar fietstochten om het fietsen aan te moedigen. Een er van is de traditionele fietstocht die jaarlijks plaats vindt en die in het teken staat in de week van de Europese Mobiliteit waarbij aandacht wordt besteed aan het milieu. Mobiliteit is uiteraard ook bewegen en daar past fietsen uitstekend bij.

Door Fietsersbond afdeling Capelle

Het begon met slechts één tochtje per jaar in een mobiliteitweek. In de loop der jaren werden er wat meer tochten gehouden met een meer recreatief karakter naar bijvoorbeeld de Krimpenerwaard en het Bentwoud, evenals een speciale molentocht. Dit jaar werd in samenwerking met Sportief Capelle in de winter en in het voorjaar gereden. In oktober werd een fietsvierdaagse georganiseerd en onlangs was er met enkele Capelse politici een fietsschouw door de Capelse wijken. Er wordt dus aardig wat afgefietst. De routes starten meestal vanaf een centraal punt in het centrum van Capelle en worden zoveel mogelijk autoluw en stoplichtvrij gemaakt. Door gebruik te maken van bruggen, tunnels, en leuke doorsteekjes worden de omliggende stadsparken, polders, dijken en landelijke weggetjes bereikt die aantrekkelijk zijn om te fietsen. Fietsen bevordert het sociaal samenzijn, maar is ook gewoon leuk, gezellig en goed voor je conditie. Fietsen is gezond voor lichaam én geest, er wordt niet te hard gereden en is dus geschikt voor de meeste mensen. Ouderen, maar ook jongeren zijn welkom om mee te fietsen. Je fietst dan achter een voorrijder, er wordt af en toe gepauzeerd en fietsen met ons is altijd gratis. De Fietsersbond is de belangenbehartiger voor alle fietsers en zet zich succesvol in voor onder andere meer en betere mogelijkheden om te fietsen, je fiets te stallen en veiligheid. De kracht ligt vooral bij de lokale afdelingen met vrijwilligers die meehelpen om dit te bereiken. Houd jij ook van fietsen en wil jij je inzetten voor de fiets en fietsers? Word lid of doe mee! Je kunt op verschillende manieren (met veel of weinig tijd) helpen Capelle fietsvriendelijker te maken. Kom zelf in actie of steun ons met een financiële bijdrage.

Wil je meer weten over de Fietsersbond, afdeling Capelle aan den IJssel ? Kijk dan op de website www.capelle.fietsersbond.nl. De Fietsersbond wil het fietsen bevorderen en komt daarom op voor de belangen van fietsers en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Neem contact op via capelleadijssel@fietsersbond.nl om meer te weten te komen over de mogelijkheden om zelf hieraan mee te werken.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden