Op zaterdag 14 december geeft Charis een concert in de Ontmoetingskerk in Capelle Schollevaar.
Op zaterdag 14 december geeft Charis een concert in de Ontmoetingskerk in Capelle Schollevaar. (Foto: Charis Music)

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Kerstconcert

Capelle - In de dagen voor Kerst gaat Charis weer het land in om het kerstfeest te vieren. Op zaterdag 14 december geeft Charis een concert in de Ontmoetingskerk in Capelle Schollevaar. Het adres is Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel. De deur gaat om ongeveer half acht open en de aanvang van het concert is om 20:00 uur. Kaarten kunnen worden besteld via www.zingenindekerk.nl/gospel/charis-music-kerstconcerten. Ook aan de zaal zijn kaarten te verkrijgen. De kaarten voor volwassenen kosten € 7.50, kinderen tot 6 jaar kunnen voor € 3.50 het concert bijwonen.

Kerstzang bij kaarslicht

Capelle - Kerstzang bij kaarslicht in de Dorpskerk (Kerklaan 2) in Capelle aan den IJssel vindt plaats op dinsdag 17 december. Het Christelijk gemengd koor Capelle treedt dan op. Het wordt een heel mooi concert omdat Cees van der Slik op het prachtige orgel speelt, het koor een mooi programma heeft met nieuwe verrassende, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse koorwerken en iedereen mag meezingen tijdens de samenzang. De sfeervolle Dorpskerk is een heel goede plaats is voor dit concert, waar dirigent Ad de Joode de leiding heeft. Aanvang om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond.

Open repetitie

Capelle - Het Capels dagkoor houdt op maandag 16 december van 13.30 – 15.00 uur een open repetitie in de Pauluskerk, Merellaan 352. "In alle stemgroepen kunnen nieuwe zangers geplaatst worden, maar voor een goede balans zijn we op zoek naar, en zeer blij met, versterking van een aantal (hoge) sopranen en natuurlijk tenoren, baritons en bassen." Het koor nodigt geïnteresseerde zangers en zangeressen uit om tijdens repetities kennis te maken met koor, de dirigent Ardjoena Soerjadi en het repertoire, dat breed klassiek is.

Na de kerstvakantie start het koor weer met de repetities op maandagmiddag 6 januari 2020 van 13.30-15.00 uur. U kunt ook dan zonder verplichtingen twee repetities bijwonen (wel even aanmelden). Kijk voor nadere informatie op: www.hetcapelsdagkoor.nu

Kerstmarkt

Capelle - Zaterdag 14 december wordt er van 15.00 tot 19.00 uur een kerstmarkt georganiseerd in de Oosterkerk (De Vallei 2). Een middag vol gezelligheid, kerstsfeer en creativiteit. Natuurlijk is er koffie/thee en chocolademelk met zelfgebakken koek, cake en taart. Maar ook de overbekende glühwein ontbreekt niet. Kinderen kunnen knutselen, er is een workshop waarin je leert een sfeervol kerststuk te maken. In de loterij zijn prachtige prijzen te winnen. Dat is nog niet alles, de middag wordt afgesloten met een stampottenbuffet! Tijdens de markt wordt geld ingezameld voor de kerk en voor het diaconale jaardoel Rudolphstichting/de Glind! De Glind is een dorp - vlakbij Barneveld - waar voornamelijk gezinshuizen staan, waarin kwetsbare kinderen worden opgevangen. Deze kinderen hebben hier een veilig thuis, waarin zij kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen tot zelfredzame en evenwichtige volwassenen.

Capelle - Woensdag 18 december is er een kerstconcert van het Capels Vrouwenkoor o.l.v. Mirjam Pool in het Van Cappellenhuis in Capelle aan den IJssel. Het concert start om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.45 uur. Het programma bestaat uit twee delen: voor de pauze zingt het koor kerstliederen uit diverse landen, gevolgd door wat
klassiek repertoire. Na de pauze is er samenzang met het publiek en worden de alom bekende kerstliedjes door koor en publiek gezongen. (De teksten staan in het programmaboekje). De begeleiding op de vleugel en een piano-intermezzo doet de dirigente Mirjam Pool. In de pauze is er koffie en thee en na afloop van het concert een hapje en een drankje. De entree bedraagt €5,00 en dat is inclusief consumpties. U bent van harte welkom!

Vier kerst bij Hornbach

Nieuwerkerk aan den IJssel - Kerst is een feest om samen te zijn en om de medemens te helpen. Bouwmarkt Hornbach verenigt die ambities met activiteiten voor het hele gezin op haar kerstmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel. Kinderen kunnen er op 14 en 15 december kerstdecoraties knutselen. Voor jezelf én voor zorgcentrum de Zevenster. Ook is er een gezellige winter barbecue. Het hele jaar door staan de vakkundige medewerkers van Hornbach klaar voor elke klant. In december doen ze dat in de geur van échte kerstbomen en in een extra warme, feestelijke sfeer. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er op de Kerstmarkt allerlei activiteiten om het kerstgevoel volop te ervaren. Ook dit jaar opent Hornbach de deuren van haar Kinderwerkplaats. Kinderen mogen onder professionele begeleiding verschillende kerstversieringen knutselen. De kleine doe-het-zelvers kunnen bijvoorbeeld een prachtige hanger voor in de boom maken, of een stoere sneeuwpop van hout. Een van hun versieringen gaat naar zorgcentrum de Zevenster, de andere mogen ze mee naar huis nemen. De Kinderwerkplaats is op zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op zondagvan 12.00 tot 16.00 uur. De werkplaats is geschikt voor kinderen tussen de vier en tien jaar oud. Voor alle materialen wordt gezorgd. Deelname is kosteloos en inschrijven vooraf is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website: www.hornbach.nl/kinderwerkplaats.

Herdenken
van de oorlog

Regio - Muziekliefhebbers uit Capelle organiseren een concertreeks waarbij herdenken en gedenken centraal staat. Deze concerten worden eind april uitgevoerd. Gezocht worden nog hout- en koperblazers zodat er een dubbel kwintet gevormd kan worden, aangevuld met een pianist. "Met elkaar studeren we in circa 8-10 repetities een mooi muzikaal programma in met muziek uit films als Schindler's List, Joodse muziek, koralen of muziek van componisten die de concentratiekampen hebben overleefd. Dit alles willen we combineren met beelden die tijdens het concert op de achtergrond meedraaien." Belangstellenden kunnen zich melden bij Corine de Haij, tel. 06 42214279 of service.netwerk@gmail.com.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden