Synchrone groepsdansen en vloeiende duetten in de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst, dinsdag 17 december te zien in het Isala Theater. (Foto: Andreas Terlaak)
Synchrone groepsdansen en vloeiende duetten in de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst, dinsdag 17 december te zien in het Isala Theater. (Foto: Andreas Terlaak) (Foto: Andreas Terlaak)

Rotterdamse dans in Isala

Met KIEM viert het gelauwerde dansgezelschap Conny Janssen Danst de vitaliteit van het leven. Dinsdag 17 december ziet het publiek van het Isala Theater tien veelzijdige dansers die letterlijk en figuurlijk door hun belemmeringen heen breken en vol energie de wereld tegemoet gaan. Zij worden live begeleid door twee multi-instrumentalisten.

Capelle - Het Rotterdamse Conny Janssen Danst, opgericht in 1992, is een toonaangevend gezelschap in de wereld van moderne dans. Voor haar vorige voorstelling liet choreografe Conny Janssen zich inspireren door ouderdom en de kwetsbaarheid van het leven. Nu voelde zij de behoefte om een tegenbeweging te creëren. Ze wil laten zien hoe mensen uit een beklemmende situatie breken en zich altijd weer oprichten na een tegenslag. Janssen maakt de vergelijking met gras, dat platgedrukt door de regen op de grond ligt en dan weer langzaam terugveert: 'Dat vind ik troostend en hoopvol. Daar gaat KIEM voor mij over.' Het toneelbeeld is een metafoor voor het proces van bevrijding. Dansers rijzen als het ware op uit de aarde. Ook in de livemuziek wordt de dynamiek van het ontsnappen uitgedrukt. Speciaal voor KIEM heeft Janssen een duo samengesteld dat de dansers muzikaal begeleidt. Gitarist Budy Mokoginta produceert elektronische soundscapes samen met Mark Schilders, die percussie en diverse elektronische instrumenten bespeelt. Afgelopen oktober kreeg Janssen de prestigieuze oeuvreprijs de Gouden Zwaan uitgereikt. Deze 'Oscar van de Nederlandse dans' is haar toegekend voor de grote bijdrage die ze aan de Nederlandse dans heeft geleverd.

Dinsdag 17 december 20:15 uur, de entree is 24,25 euro (CJP / 65+ 23,25 euro)

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden