Schaatsen voor Daniel op Schaatsbaan Rotterdam

Regio - Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert het Daniel den Hoed Fonds een schaatsevenement op Schaatsbaan Rotterdam aan de Toepad 95, met als doel geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC.

Het evenement is voor iedereen toegankelijk, of je nu getraind of ongetraind bent. Er wordt geschaatst op de 400 meter baan, maar de funbaan is ook toegankelijk. Daarnaast is het 'Koek en Zopieplein' geopend, kan men schaatsen huren en genieten van een après schaats party. Schaatsen kan in vier verschillende tijdsblokken, deelname kost 10 euro per persoon per tijdsblok. Het doel van het evenement is dat deelnemers hun sportieve prestatie delen in hun sociale netwerk, zodat er meer geld opgehaald wordt voor het Daniel den Hoed Fonds. Elke bijdrage is van harte welkom.

Hein Otterspeer, schaatser bij het team Jumbo-Visma, is ambassadeur van Schaatsen voor Daniel. Otterspeer: "Ik vind het geweldig dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan wetenschappelijk kankeronderzoek dat in het Erasmus MC wordt gedaan. Elke euro is daarvoor hard nodig!"

Tijs Nederlof, directeur Schaatsbaan Rotterdam: 'Ons doel is elk jaar weer om zoveel mogelijk Rotterdammers een leuke dag uit te bezorgen. Maar we vinden het ook ongelofelijk belangrijk om er te zijn voor mensen voor wie het leven even helemaal niet leuk is. Daarom helpen we dit jaar het Daniel den Hoed Fonds om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek dat in het Erasmus MC wordt gedaan.'

Op 30 november wordt de Schaatsbaan Rotterdam geopend. Vanaf deze datum start de wintercampagne 'Schaatsen voor Daniel' en kunnen deelnemers zich inschrijven via www.maakkankerkansloos.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma van zaterdag 8 februari en de doelbesteding.

U bent van harte welkom bij de opening van de Schaatsbaan Rotterdam om 30 november. De bekendmaking van het goede doel zal omstreeks 16:30 uur plaatsvinden.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden