Aankomst op het Stadsplein
Aankomst op het Stadsplein (Foto: Leo Snijders)

Ingezonden: Warm onthaal voor Sinterklaas in Capelle

Capelle - 'Hij was er weer en precies op tijd ( Sinterklaas en zijn gevolg). Zaterdag 16 november rond de klok van 10.00 uur kwam hij aan de Stoomboot "De Spanje "met aan boord De Sint en zijn gevolg bestaande uit Muziekpieten, Strooigoed Pieten en zijn Hoofdpieten.

Landelijk was er veel onrust over de intochten maar daar maakten de duizenden wachtende kinderen / ouders / grootouders zich geen zorgen om op de aankomst steiger bij het Vuijkterrein.

Reeds vroeg werden zij welkom geheten door de warme Chocomel met slagroom bij Restaurant Fuijks, de Route Piet , steltpieten en Ballon Pieten en werd het al vroeg druk op het Vuijkterrein.

Rond 09.45 uur kwam daar de eerste piet aan over de IJssel namelijk de Waterpiet op zijn Scootmobiel, met vele capriolen op en onder het water wist hij direct alle aanwezigen te boeien en werd de intocht ook dit jaar weer spectaculair en zijn vele Gemeenten stinkend jaloers hoe het mogelijk is dat dit toch allemaal mogelijk is in Capelle.

En daar kwam hij dan waar een ieder op stond te wachten, reeds van verre was de stoompijp te horen en begroetten velen dan de Sint dan ook reeds vanaf de Algera brug en gedurende de route naar de aankomst plaats.

Sint en zijn gevolg werden warm onthaald en ook de Burgemeester met zijn gezin stond klaar om hun te begroeten en welkom te heten in het koude Capelle na de lange reis.

Na ontvangst ging de Sint langs de waterkant om alle aanwezige kinderen een hand te geven en de 50 pieten zorgden er voor dat alle kinderen met vele pepernoten naar huis gingen, de Sint werd op zijn tocht begeleid door de Steltpieten zodat een ieder goed kon zien waar hij zich bevond.

De Schimmel stond reeds trouw te wachten op zijn baasje en kon rond 11.00 uur de rijtour richting Stadsplein , onder escorte van muziekvereniging DKV en zwarte Roetjes beginnen, alle kruisingen werden reeds vroegtijdig afgezet en het verkeer werd waar mogelijk zoveel mogelijk omgeleid , met de inzet van de aanwezige Verkeersregelaars, organisatie en Handhaving verliep de rijtour naar een ieders tevredenheid, ( boze en ongeduldige automobilisten blijf je altijd houden )

Bij aankomst op het Stadsplein stonden er weer duizenden kinderen voor het podium en na het officiële ontvangst door de Burgemeester kon het kinderprogramma beginnen.

Vele kinderen en het kindercollege kwamen op het podium voor spelletjes / liedjes / foto's / ingestudeerd Pieten dansje en uiteraard een polonaise met de Burgemeester , een dolle boel werd het met optredens van zangpiet Pedro, de dansgroep Moves en de meidengroep Raak nog een schitterende show verzorgde.

Na het optreden van Raak ging het programma verder in de Bibliotheek waar een leuk Sinterklaas programma werd verzorgd door Sint & Piet Rotterdam.

Ook 2019 kan de intocht van de Sint weer in de boeken als een van Capelle's top evenementen waar nog vele scholen / ouders / kinderen lang over zullen praten

De organisatie kon weer terug kijken op een geslaagde dag.'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden