Het in aanbouw zijnde sportcomplex de Pelikaan.
Het in aanbouw zijnde sportcomplex de Pelikaan. (Foto: CDA Capelle)

'Er komt kikkerbad zwemmen in Capelle'

Capelle - CDA Capelle aan den IJssel heeft zich met succes ingezet voor zwemmen voor de allerkleinsten tijdens de laatste raadsvergadering:

'Tijdens de Raadsvergadering van maandag 11 november is bij de behandeling van de begroting 2020 de motie van het CDA, ondersteund door de ChristenUnie, over kikkerbad zwemmen overgenomen door het college. De andere ingediende motie, ondersteund door D66, over betaalbare middenhuur was inzet voor een pittig debat.

Het in aanbouw zijnde zwembad voorzag eerder niet in een vast kikkerbad, wel kan de beweegbare bodem naar nu blijkt tot 0 cm. Met de toezegging voor aanschaf van materialen en programmering is het kikkerbad zwemmen volgend jaar een feit. In een waterrijk Capelle is een kikkerbad voor de allerkleinste een belangrijke en plezierige kennismaking met het leren zwemmen.

De motie Middenhuur was een oproep tot onderzoek welke prijsklassen en percentages mogelijk zijn voor betaalbare middenhuur woningen tussen de 750,00 en 1.000,00. Een alternatief voor doorstroming maar ook als je teveel verdient voor een sociale huurwoning en net geen hypotheek kunt krijgen voor een koophuis.

Tijdens het debat is mede op aangeven van de SGP-fractie de toezegging gedaan om niet alleen naar middenhuur, maar via uitkomsten van een Quick scan in het 2e kwartaal 2020 breder te kijken naar wat dit betekent voor toekomstige woningbouw in Capelle.

Het CDA is blij dat volgend jaar ook de allerkleinste lekker kunnen spetteren in het nieuwe zwembad en raad en college nu, zij aan zij, aan de slag gaan met de vraag voor wie moeten we nu eigenlijk bouwen in Capelle?

Fractie CDA Capelle aan den IJssel'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden