Foto: Gerreke van den Bosch

Muzikaal project in Capelle: Het herdenken van de oorlog

Capelle - In onze regio herdenken we volgend jaar dat 75 jaar geleden de tweede Wereldoorlog eindigde. We kunnen de vrijheid vieren met elkaar!

Maar het is ook goed om stil te staan bij wat er gebeurd is tijdens de oorlog… iets wat helaas nog steeds gebeurd in de wereld. Het is goed te herdenken van wat er gebeurd is en diegenen te gedenken die zijn om gekomen.

Om dit te kunnen doen wordt het initiatief genomen door een aantal muziekliefhebbers om een mooi concert te organiseren dat eind april (meerdere keren) wordt uitgevoerd. En voor dit concert zoeken we muzikanten die hieraan willen deelnemen. Wij denken hierbij aan een dubbel kwintet bestaande uit hout- en koperblazers, aangevuld met een pianist.

Met elkaar studeren we in circa 10 repetities een mooi muzikaal programma in met muziek uit films als Schindler's list, joodse muziek, koralen of muziek van componisten die het concentratiekamp hebben overleefd. Dit alles willen we combineren met beelden die tijdens het concert op de achtergrond meedraaien. Beeld en geluid wordt daarbij dus een geheel.

Heb je interesse om deel te nemen? Laat het ons dan z.s.m. weten aan Corine de Haij (tel. 06 42214279 of service.netwerk@gmail.com).

Met alle belangstellenden komen we begin december bij elkaar zodat we de repetitiedata kunnen vaststellen, maar ook meer uitleg kunnen geven over de opzet en wellicht nog met elkaar aanvullende ideeën kunnen uitwisselen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden