Het was een gezellige reünie bij Buurtgroep Capelle-West op 9 november. (Foto: Kees Grandia)
Het was een gezellige reünie bij Buurtgroep Capelle-West op 9 november. (Foto: Kees Grandia) (Foto: Kees Grandia)

Al 40 jaar Stichting Buurtgroep: Beter leefklimaat in Capelle-West

Capelle - Stichting Buurtgroep Capelle-West bestaat dit jaar 40 jaar en dat werd vooral gevierd met allerlei activiteiten voor de bewoners. Afgelopen zaterdag vond de laatste activiteit voor het 40-jarig jubileum plaats. Er werd een reünie gehouden, een gezellige middag met veel herinneringen, een beamer presentatie en een fototentoonstelling. Er werden gelijk vervolgafspraken gemaakt tussen de aanwezigen.

Door Annemarie van der Ploeg

"Op 6 februari 1979 kwamen 11 bewoners van de Van Speykstraat bij elkaar om hun ontevredenheid te uiten over o.a. de t.v. ontvangst, de riolering en de recreatiemogelijkheden. Om na te gaan of de klachten ook leefden bij de bewoners, werd er in april huis-aan-huis een enquête verspreid, waarin de bewoners werden opgeroepen om hun klachten en problemen kenbaar te maken. De elf bewoners bundelden hun krachten en vormden de initiatiefgroep tot het oprichten van Buurtgroep Capelle-West'. Het doel van de groep was het werken aan verbetering van het woon-en leefklimaat in Capelle-West. Drie personen zetten zich al vanaf het begin in voor de buurtgroep: Peet van de Berg, Kees Oostlander en ikzelf", legt Iet Oostlander-Leeflang, bestuurslid van de stichting, uit.

Het 40-jarig bestaan werd gevierd met diverse activiteiten zoals een klaverjastoernooi met lunch, een speciale bingo, een fietspuzzeltocht en tafeltennistoernooi maar ook een optreden van de band Corona's tijdens de slotavond van de speelweek. Verder werden er twee fototentoonstellingen gehouden, een over de historie van Capelle-West en een over 40 jaar Buurtgroep Capelle-West en er werd een boottocht georganiseerd. De reünie sloot deze serie jubileumactiviteiten af. "Het was hartstikke leuk om diegenen die uit het dorp waren vertrokken, weer te zien. We hadden ook die twee tentoonstellingen gehad en daar waren gigantisch veel mensen op af gekomen. Dat was ook hartstikke leuk", vertelt Oostlander-Leeflang.

Oostlander Leeflang heeft een stokpaardje. "Ik ga al 38 jaar op zomerkamp met kinderen uit de wijk van 7 tot en met 12 jaar. Een jaar of 15 geleden brak ik mijn arm, drie weken voordat we weg moesten. Maar ik ben gewoon mee gegaan en stond toen gewoon met een hand in de keuken in een pan te roeren."

De Buurtgroep Capelle-West gaat door met dat waar ze mee bezig zijn. Oostlander-Leeflang besluit: "We hebben activiteiten voor ouderen, een eetsalon, bingo, klaverjassen, mannen kookles en ook kookles voor kinderen, maar ook een vrouwenkoor. Ook geven we een buurtkrant uit die zes keer per jaar verschijnt. Straks hebben we weer een groot Sinterklaasfeest en later een speelweek en een zomerkamp. Er is genoeg te beleven in Capelle-West."

Heb je interesse in de activiteiten van Buurtgroep Capelle-West? Kom dan eens naar het Buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat 3 in Capelle-West. Meer informatie op www.buurtgroepcapellewest.nl of bij Iet Oostlander-Leeflang telefoonnummer 06 3613 9898.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden