Daarnaast zijn werken te zien van Alexey Kvaratskheliya, die een aantal jaren geleden een solo-expositie had in galerie Van Cappellen.
Daarnaast zijn werken te zien van Alexey Kvaratskheliya, die een aantal jaren geleden een solo-expositie had in galerie Van Cappellen. (Foto: )

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Georgische kunstenaars

Capelle - Een selectie werken van zeven Georgische kunstenaars is vanaf heden t/m 29 december te zien in galerie Van Cappellen, waaronder olieverfschilderijen van de kunstenaars die eerder succesvol exposeerden in het Van Cappellenhuis. Het gaat om David Giorgadze en Merab Gagiladze. Daarnaast zijn werken te zien van Alexey Kvaratskheliya, die een aantal jaren geleden bij de opening van zijn solo-expositie in galerie Van Cappellen aanwezig was. De expositie is tijdens kantooruren gratis te bezoeken. Meer informatie op: www.vancappellenhuis.nl

Project Rembrandt

Capelle - Tijdens het landelijk atelier weekend op 16 en 17 november exposeren een aantal cursisten en cliënten van het Afasiecentrum hun werk van Rembrandt. De werken worden tentoongesteld in het atelier van beeldend kunstenaar Elly Kern die de cursisten ook heeft begeleid. Van 13.00 tot en met 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Locatie: Hollandsch Diep 63x. Naast metro halte de Terp. Of ingang Floridaweg met eigen parkeerplaats. Meer informatie via Elly, tel. 0648155336.

Bijeenkomst voor bewoners

Capelle - De gebiedsregisseur en Wijk Overleg Platform Oostgaarde (WOP) houden een informatieve bewonersbijeenkomst in De Oosterkerk, De Vallei 2. De bijeenkomst is op 14 november vanaf 19.30 en is bedoeld om de buurt bij te praten over de ontwikkelingen en plannen in Capelle en met name de wijk Oostgaarde. Op het programma staan onderwerpen als armoede, vreedzame wijk, buurtbemiddeling, Huis van de wijk en er is een muzikaal intermezzo. Afgesloten wordt met een drankje en hapje.

Gospelkoor Together

Capelle - Op zondag 24 november geeft Gospelkoor Together een concert in de Schenkelkerk (Bermweg 29b) in Capelle aan den IJssel. Voor de derde keer organiseert gospelkoor Together een concertreeks; dit keer met als thema 'We believe!'. "Wij hebben voor u een zeer gevarieerd programma van muziek aangevuld met mooie beelden en pakkende teksten. U kunt diverse ballads en uptempo nummers verwachten uit zowel de Amerikaanse gospelscene als ook nieuw repertoire van Nederlandse bodem (van componist Tim Hermsen). Het combo en blazersensemble begeleidt het koor bij alle liederen, maar brengt ook een aantal instrumentale nummers ten gehore. De toegang is gratis en vanaf 18.30 uur staan de deuren open. Om 19.00 uur start het concert.

Recreatief volleybal

Capelle - Elke dinsdagavond is er recreatief volleybal in Capelle Schollevaar. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Aanvang 20.30 uur in de gymzaal aan Maria Danneels Erf 22. Meer informatie bij Jaap Polder, tel. 06 20926677.

Waardering voor onze mantelzorgers

Capelle - Ruim 4 miljoen Nederlanders zorgen vrijwillig en langdurig voor een dierbare in hun directe omgeving. Misschien een geliefde, ouder(s), een ander familielid of een vriend. Deze mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen waardering. Zo ook de mantelzorgers in Woonzorgcentrum d'Amandelhof te Capelle aan den IJssel. In het kader van de Dag van de Mantelzorg ontvingen al deze mantelzorgers een kleine attentie. "Gewoon om hen te laten blijken dat we blij zijn met hun zorg, op wat voor manier dan ook. De vele bezoekjes, samen naar de dokter, samen wandelen of hulp bij huishoudelijke klusjes; het is allemaal van grote waarde voor onze cliënten", meldt Cedra, een zorgorganisatie die ouderenzorg biedt in Zuid-Holland.

Popkoor voor senioren

Capelle - Het Charles Vermeer Zanginstituut (CVZI) start in januari 2020 met een speciaal popkoor voor senioren! "Dat wordt reuze gezellig en leuk! We zingen songs uit de 60'ies en 70'ies, denk aan: muziek van FleetwoodMac, Beatles, Simon and Garfunkel, Abba, Bob Dylan, Everly Brothers enz. Oude tijden herleven!" Er is aandacht voor zangtechniek en er wordt lekker veel samen gezongen. Het gaat vooral om het plezier in zingen met elkaar op een fijne plek om je stem te ontdekken! "Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen en ervaring is niet noodzakelijk. Er zijn geen audities! Iedereen kan meedoen!" Interesse? Kom naar de informatieochtend op dinsdag 10 december om 11.00 uur bij het CVZI, Fluiterlaan 400 in Capelle a/d IJssel. Meer informatie via cvzi@charlesvermeer.nl. Songcoach is Saskia Groenenberg.

Kerstshoppen bij Intratuin

Capelle - Het Praatatelier organiseert op maandag 25 november van 9.30-15.00 een leuk uitstapje voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) naar de Kerstshow bij Intratuin in Zevenhuizen. "Wilt u een gezellige dag om naar Kerstversieringen te kijken of inkopen te doen, dan is dit tuincentrum zeker de moeite waard. U en uw naasten zijn van harte welkom. Het is een gelegenheid om andere mantelzorgers of mensen met communicatie- beperkingen door NAH te ontmoeten." Meer informatie via info@praatatelier.nl of tel. 06- 39266809. Het Praatatelier is een steunpunt van het Hersenletsel- en Afasiecentrum en biedt een inloop, ontspannende en educatieve activiteiten en lotgenotencontact voor mensen met NAH en hun mantelzorgers.

www.zellingen.nl

Jeugddienst in Dorpskerk

Capelle - Op zondagmorgen 17 november is er in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel een jeugddienst. Voorganger is Ds. Cluistra. Het thema is: 'Durf te twijfelen'. De muzikale medewerking wordt verzorgd door de eigen Dorpskerkbands. De dienst begint om 10.00 uur. De toegang is gratis.

Activiteit vermelden? Mail de redactie!

redactie.ijl@dpgmedia.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden