Stoomboot 'De Spanje', met aan boord Sinterklaas en zijn pieten, blaaskapel de Zwarte Roetjes en honderden kilo’s pepernoten, komt weer aan bij het Vuyk terrein aan de Dorpsstraat.
Stoomboot 'De Spanje', met aan boord Sinterklaas en zijn pieten, blaaskapel de Zwarte Roetjes en honderden kilo’s pepernoten, komt weer aan bij het Vuyk terrein aan de Dorpsstraat. (Foto: )

Sinterklaas, een ode aan Shaffy en een winterfair

Woensdag
13 november

18.30 PILATES MJC Pilates. Vier lessen per week in Capelle a/d IJssel ('s-Gravenland/West). Gratis proefles.
Gymzaal, Dorus Rijkersrede 7

19.30 Inhaken voor beginners en gevorderden. Meer informatie op haakjehip.nl of 0610431433
s-Gravenweg 315

Donderdag
14 november

10.00 Zing Nederlands met me Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen is welkom. Plezier staat voorop!
Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39

12.45 Lunchconcert met toptalenten Met Dirk Overbeek (accordeon) en Job Huiskamp (cello), beiden laureaat van het Prinses Christina Concours. Kaarten €3,- via isalatheater.nl
Isala Theater, Stadsplein 5

Vrijdag
15 november

08.00 Onderhoud van scoutingterrein en -gebouwen Iedere week gaan de vrijwilligers op het scoutcentrum aan de slag om de 9 hectare groen en diverse gebouwen te onderhouden. Komt u helpen?
Scoutcentrum Rotterdam, 's-Gravenweg 101

18.00 Winterfair ASVZ- Fascinatio door cliënten van ASVZ wordt het plein op Solislaan (wijk Fascinatio) omgetoverd in een winterfair. Tot 22.00 uur.

20.00 Biodanza met Brenda Elke vrijdag in Sensibel. Kennismaken? Dans 3x mee voor €25. Meer informatie op www.biodanzametbrenda.nl
Centrum Sensibel, Johan Jongkindrade 285c

20.15 Gilles en het zwaard Een waar familiespektakel vol spanning, actie, humor, ontroering en uiteraard: ridders, een magisch zwaard, reuzen en een draak!
De Schenkelstee, Capelseweg 120

Zaterdag
16 november

10.00 Intocht Sinterklaas Stoomboot 'De Spanje', met aan boord Sinterklaas en zijn pieten, komt weer aan.

13.00 150 jaar Beijerinck Gemaal De Historische Vereniging Capelle heeft in het voormalige ketelhuis het Historisch Museum ingericht en toont aan de hand van een maquette, foto's en voorwerpen de ontwikkelingen in de Polder Prins Alexander. De authentieke machinekamer van het monumentale Beijerinckgemaal vormt onderdeel van de expositie en kan op zaterdagen tussen 13.00 en 16.00 uur worden bezocht. Komende zaterdag worden de pompen met regelmaat in werking gezet en kunnen bezoekers het gemaal in werking zien. De toegang is gratis.

Bermweg 13 - 15

20.15 Een ode aan List, Shaffy & Piaf Renée van Wegberg brengt samen met topmuzikanten- en zangers het mooiste uit het repertoire van Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf.
Isala Theater, Stadsplein 5

20.15 Gilles en het zwaard Een waar familiespektakel vol spanning, actie, humor, ontroering en uiteraard: ridders, een magisch zwaard, reuzen en een draak!
De Schenkelstee, Capelseweg 120

Zondag
17 november

10.00 Jeugddienst Dorpskerk Capelle a/d IJssel Voorganger: Ds. Cluistra. Thema: 'Durf te twijfelen'.
Dorpskerk, Kerklaan 2

14.15 Gilles en het zwaard Een waar familiespektakel vol spanning, actie, humor, ontroering en uiteraard: ridders, een magisch zwaard, reuzen en een draak!
De Schenkelstee, Capelseweg 120

Plaats uw activiteit direct via:

capelle.ijsselenlekstreek.nl/activiteit

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden