Foto: Frank de Roo

Kinderen ontbijten met burgemeester Oskam in gemeentehuis

Zo'n dertig basisschoolkinderen hebben vanochtend gezellig ontbeten met burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel. Het ontbijt in het Capelse gemeentehuis vond plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Capelle - De leerlingen van de Rehobothschool discussieerden aan de ontbijttafel met de burgemeester over hoe belangrijk een goed ontbijt is. "Je kunt je daardoor beter concentreren op school", vertelde één van de leerlingen aan de burgemeester die voorzichtig bekende door drukte wel eens een ontbijtje over te slaan.

"Dat is niet goed natuurlijk. Maar op zondag ontbijt ik altijd heel uitgebreid met mijn vrouw en kinderen. Eitje erbij, vers geperste jus, heerlijk."

Tijdens de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbeten op 2750 basisscholen, vonden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. In Zuid-Holland ontvingen de burgemeesters van 39 gemeenten schoolkinderen. In het hele land deden 250 burgemeesters mee. Veel van hen betaalden symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Burgemeester Oskam overhandigde een cheque van 100 euro.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden