Maar liefst 32 dansers combineren Georgische dans schijnbaar moeiteloos met indrukwekkende zwaardgevechten en acrobatiek.
Maar liefst 32 dansers combineren Georgische dans schijnbaar moeiteloos met indrukwekkende zwaardgevechten en acrobatiek.

Georgische dans in Isala

The Royal National Ballet Company is dé danssensatie uit de Kaukasus. Met de voorstelling Magic of Georgia brengt het gezelschap maar liefst 32 dansers op de bühne. Spectaculaire Georgische dans wordt schijnbaar moeiteloos gecombineerd met acrobatiek en indrukwekkende zwaardgevechten. Zondagmiddag 17 november is de show te zien in het Isala.

Door de redactie

Capelle - Het gezelschap uit de hoofdstad Tbilisi is na een reeks van tournees over de hele wereld nu in Nederland te bewonderen. De vrouwen lijken over het podium te zweven en de mannen blinken uit in verbazingwekkend hoge sprongen.

Met meer dan tien kostuumwisselingen komen alle traditionele stijlen aan bod, van goudkleurige jurken en kronen tot zwarte pakken met rode capes. Zo komt het roemruchte verleden van het trotse Georgië echt tot leven. De bezoeker waant zich in het koninkrijk rond zijn hoogtepunt in de twaalfde eeuw, ten tijde van de heilig verklaarde koning David de Bouwer en koningin Tamar.

Bij het Royal National Ballet of Georgia zijn honderden mensen betrokken. Choreograaf van het stuk en oprichter van het gezelschap is Gela Potskhishvili, zelf ooit bekroond tot beste danser van Georgië. Hij heeft met zijn toonaangevende gezelschap tot doel de rijke nationale geschiedenis te koesteren en een verbinding te leggen tussen traditionele en moderne dans.

Culturele tradities zijn zijn inspiratiebron. De authentieke Georgische muziek die te horen is in het stuk is speciaal voor deze show samengesteld. Magic of Georgia staat kortom garant voor een middagvullend dansspektakel.

Zondag 17 november 15:00 uur in het Isala, de entree bedraagt 35,00 euro.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden