Foto:

Dier van de week: Funny

Elke week zet de IJssel en Lekstreek een asieldier van Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze keer is dat Funny, niet een doorsnee kater maar een kater met grappige trekjes waar niet iedereen mee om kan gaan.

Capelle / Krimpen - Hij bepaalt graag de loop van de dag gevuld met gekke rituelen. Zijn favoriete activiteit: sabbelen op jouw trui en dat ritueel herhaalt hij het liefst tien keer op een dag! Helaas vond zijn vorige personeel dit allemaal niet zo funny.

Funny sabbelt om zichzelf gerust te stellen, omdat hij het leven soms spannend vindt en bang is in een nieuwe omgeving. We zijn dan ook op zoek naar een huisje waar het rustig is, waar geen andere huisdieren of kleine mensjes wonen, zodat hij zo min mogelijk stress zal ervaren.

Als hij tot rust komt heeft Funny waarschijnlijk genoeg aan twee keer per dag sabbelen op schoot. Ook wil hij graag in de toekomst buiten zijn pootjes strekken.

Terugtrekplek

Funny zit dus graag op schoot maar heeft wel zijn grillen, eisen en eigenaardigheden. Tussendoor slaapt hij ook graag in een veilig dicht mandje, een eigen terugtrekplek.

Heb jij een huis voor Funny en wil je hem gezelschap houden? Stuur dan een mailtje naar krimpen@dierenbescherming.nl om een afspraak te maken. Zonder afspraak langskomen is niet mogelijk om de rust van de dieren te bewaren.

Shopbox

Meer berichten