Docent en leerling
Docent en leerling (Foto: Tineke de Lange)

De OverstapRoute naar de middelbare school in Rotterdam en omgeving

Capelle/Krimpen - Lees in De OverstapRoute van Koers VO hoe kinderen in schooljaar 2019-2020 overstappen naar een middelbare school in Rotterdam en omgeving, www.deoverstaproute.nl.

Rotterdamse scholen hebben de afgelopen jaren onderling afspraken gemaakt om de overstap zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen. Veel scholen uit de omgeving van Rotterdam doen nu ook mee. In De OverstapRoute kunt u lezen wat er van de basisschool, de middelbare school en van ouders wordt verwacht. In de speciaal daarvoor gemaakte OverstapRouteKaarten ziet u in één oogopslag de stappen die nodig zijn om een kind aan te melden, www.deoverstaproute.nl.

Koers VO vertrouwt erop dat met De OverstapRoute ieder kind een goede start kan maken op een middelbare school die bij hem past. Wilt u vast kijken welke scholen er zijn? Kijk dan op www.koersvo.schoolprofielen.nl.

Het kiezen van een middelbare school is een groot avontuur voor leerlingen, hun ouders en anderen die hierbij betrokken zijn. Koers VO werkt samen met de scholen in de regio er hard aan om deze overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij willen we maar één ding: dat elk kind een middelbare school vindt, die het beste bij hem past en waar hij zich goed kan ontwikkelen.

Samenwerkingsverband passend voortgezet onderwijs Koers VO

Koers VO is het samenwerkingsverband voor passend voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Rotterdam. Binnen het samenwerkingsverband vallen 18 schoolbesturen, 110 schoolvestigingen en ruim 53.000 leerlingen.
De regio van Koers VO bestaat uit 9 gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Krimpenerwaard (Lekkerkerk), Ridderkerk, Rotterdam (exclusief Rozenburg) en Zuidplas (Nieuwerkerk aan den IJssel).

Sinds 1 augustus 2014 is er de Wet passend onderwijs. Hiervoor heeft de overheid Nederland in 80 regio's opgedeeld. In elke regio is er een samenwerkingsverband van basisscholen en een samenwerkingsverband van middelbare scholen. De schoolbesturen in een samenwerkingsverband hebben gezamenlijk de taak om te zorgen voor een dekkend netwerk van onderwijsvoorzieningen. Dit betekent dat élke leerling het onderwijs en de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft, op een onderwijsplaats die past.

Shopbox

Meer berichten