(Foto: Annemieke van der Togt)
(Foto: Annemieke van der Togt) (Foto: Annemieke van der Togt)

Griezelen in het Isala Theater, ben jij bang in het donker?

Capelle aan den IJssel - Nog nooit eerder was deze succesvolle horrorvoorstelling te zien in Nederland. De West End hit Ghost Stories is geschreven door Andy Nyman en Jeremy Dyson (bekend van The League of Gentleman) en ging in 2010 in Londen in première. De voorstelling werd genomineerd voor maar liefst twee prestigieuze Oliver Awards. Na onder andere Rusland en Australië staat nu een Nederlandse versie in de theaters. Op 26 november om 20.15 is deze bizarre toneelvoorstelling te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.

Ghost Stories is een 80 minuten durende theatrale achtbaan van spanning en huiveringwekkende momenten en werd wereldwijd al door ruim 500.000 bezoekers gezien. De voorstelling is vertaald door Allard Blom en wordt geregisseerd door Joep Onderdelinden.

Producent Christian Seijkens: "Een voorstelling als Ghost Stories is uniek in zijn soort en nog niet eerder gedaan in Nederland. We zijn dan ook heel trots dat we er nu een Nederlandse versie van mogen maken." Tijdens de voorstelling zullen André Dongelmans (o.a. De Luizenmoeder), Laus Steenbeeke, Huib Cluistra, Alexander Brouwer de bezoekers de stuipen op het lijf jagen.

Ghost Stories vertelt het verhaal van Professor Filip Kuiper. Een man die zijn hele werkzame leven heeft gewijd aan het verklaren van het ogenschijnlijk onverklaarbare. Tijdens een lezing over parapsychologie behandelt hij drie van de door hem in zijn carrière verzamelde verhalen. Drie verhalen die hem altijd zijn bijgebleven: dat van nachtwaker Ton van Dam, die de laatste dagen voor zijn pensioen slijt in een oud en verlaten pakhuis, het verhaal van de jonge Simon van den Heuvel die een nachtelijke rit maakt met de auto van zijn vader en het relaas van Mark Buther, een snelle zakenjongen die zijn eerste kind verwacht. Hebben die drie onverklaarbare verhalen íets met elkaar te maken?

Ghost Stories is op 26 november 2019 om 20:15 te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie en kaarten: www.isalatheater.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden