Laughing girl with daisy in her hairs, showing thumbs up.
Laughing girl with daisy in her hairs, showing thumbs up. (Foto: Evtstratenko Yuliya)

Gemeente op zoek naar ‘Capelse vrijwilliger van het jaar’

Capelle aan den IJssel – De gemeente is op zoek naar de Capelse vrijwilliger en vrijwilligersorganisaties van het jaar. De winnaars worden voorgedragen bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Aanmelden kan tot en met zondag 24 november via www.capelleaandenijssel.nl/vrijwilligersprijs.

De gemeente kiest samen met het VrijwilligerInformatiePunt de "Capelse vrijwilliger van het jaar". Naast lokale waardering maakt deze vrijwilliger kans op een geldbedrag bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Daarnaast draagt de gemeente drie lokale organisaties voor die kans maken op de landelijke jury- en publieksprijs.

Wethouder Marc Wilson: "Talloze Capellenaren doen met veel inzet, plezier en enthousiasme vrijwilligerswerk. Ik ben ontzettend trots op de bijdrage die zij eenmalig of frequent leveren aan onze samenleving. Naast erkenning én waardering zet ik hen graag nog eens extra in het zonnetje. Hiervoor vraag ik dan ook de hulp van alle Capellenaren. Ken je een bijzondere Capelse vrijwilliger die de titel verdient? Of weet jij welke organisatie een van de Nationale Vrijwilligersprijzen verdient? Meld hen snel aan via de website van de gemeente Capelle."

De Nationale Vrijwilligersprijzen
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Afgelopen jaar werd de Capelse Bianca Hasselman finalist voor de nationale prijs. De gemeente Capelle aan den IJssel won de onderscheiding voor 'Vrijwilligersgemeente van het jaar'. Minister Hugo de Jonge reikt de Nationale Vrijwilligersprijzen uit tijdens het 'We doen het samen festival' op 28 maart 2020.

Shopbox

Meer berichten