p donderdag 14 november organiseert de Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering weer een lunchconcert in het Isala Theater.
p donderdag 14 november organiseert de Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering weer een lunchconcert in het Isala Theater. (Foto: MAJANKAFOTOGRAFIE)

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Spelletjes
en lunch

Capelle - Wie van gezelligheid en bordspellen houdt, kan zijn hart ophalen bij het Huis van de Wijk Schollevaar. Onder het motto 'Een huiskamer vol gezelligheid' zijn daar op donderdag 14 november en 12 december van 13.00 tot 15.00 uur spelletjesmiddagen. Met een heerlijke lunch! Verder is het Huis van de Wijk Schollevaar voor de spelletjesmiddagen op zoek naar vaste vrijwilligers. De vrijwilligers verwelkomen de gasten, doen boodschappen en vinden het leuk om in de keuken iets lekkers te maken voor de gasten. "Kom eens langs!"

Gratis Stoelyoga

Capelle - Inloophuis de IJssel organiseert op maandagmiddag van 12:00 tot 13:00 uur gratis stoelyoga voor (ex-)kankerpatiënten, voor mensen die een dierbare aan kanker hebben verloren, maar ook voor mensen die iemand in hun nabijheid hebben met kanker. Het inloophuis bevindt zich op De Linie 1E in Capelle. Aanmelden via: info@inloophuisdeijssel.nl

50plus Yoga

Capelle - Bewegen en ontspannen op een rustiger niveau, dat kan bij Ouderenyoga. Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 50. Ervaring op het gebied van yoga is niet nodig. Ouderenyoga wordt op woensdagochtend gehouden van 9.15 tot 10.30 uur in Buurtcentrum de Fluiter, Wiekslag 3 in Capelle. Meer informatie: www.yogageeftenergie.nl. Aanmelden via akvanleeuwen@gmail.com

Lunchconcert

Capelle - Op donderdag 14 november organiseert de Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering weer een lunchconcert in het Isala Theater met jonge toptalenten van het Prinses Christina Concours: Dirk Overbeek (accordeon) en Job Huiskamp (cello), samen het CLAZZI DUO. Zij spelen klassieke werken, maar maken graag uitstapjes naar tango's, jazzstandards en eigen composities.

Het concert is van 12.45-13.30 uur, kaarten à €3,- incl. drankje na afloop zijn verkrijgbaar bij de kassa van het theater en via www.isalatheater.nl

Kerstkoopjes

Regio - Intratuin Zevenhuizen presenteert graag de kersttrends van dit jaar. Op donderdag 7 november is van 18:00 tot 21:00 uur de eerste extra kerstkoopavond (met 20% korting). "Bijzonder is het gebruik van de teddybeer! Over de hele kerstshow zijn honderden teddyberen gebruikt in de presentaties. Ook is er een gigantische wand met heel veel teddyberen waar je mee op de foto kunt. De presentaties op de roltrap, links én rechts, zijn weer zo prachtig zoals we van Intratuin Zevenhuizen gewend zijn." Voor kinderen is het één groot feest: prachtige presentaties van miniatuurdorpen, heel veel kidsworkshops en een draaimolen tussen de kerstbomen!Kijk voor de actievoorwaarden op hun website: www.intratuin.nl/klantenservice/acties.

Nieuw boek over netwerken

Capelle - Rob B. Tol, oprichter van de NetwerkAcademie heeft een vierde boek geschreven. Het boek getiteld Leuk netwerken gaat over succesvol zakelijk netwerken. Kort en krachtig op z'n Rotterdams via de Formule V: Verleiden, Veroveren, Verrassen, Verbinden, Verdiepen en Verlengen van een relatie. Een boek met nieuwe tips & tricks, do's & don'ts in 36 cases, tests, bloopers, successtories, onderzoeken en handige adviezen. Meer informatie op www.netwerkacademie.nl

Verstilling en verrassing

Capelle - Op woensdagmorgen 13 november speelt Willem Blonk weer eens alleen op het Marktconcert in Open Hof. Hij speelt een gevarieerd programma met momenten van verstilling en van verrassing. De opening, een Sonatine voor piano van de Pools-joodse componist Weinberg (geb. 1919) bevat beide elementen. Vervolgens heerlijke koraalmuziek van Weckmann, een Sonate van Beethoven (op. 49 nr. 1), een Toccata (BWV 538) van Bach en een heerlijke uitsmijter. Die blijft echt een verrassing! Aanvang: 11.00 uur; entree vrij met collecte aan de uitgang. De plek: Hesseplaats 441, Ommoord.

Zing mee in popkoor

Capelle - Deze maand is er voor het Nederlandstalige popkoor Vroeger en Nu, onderdeel van het CVZI, een bijzondere actie: zing twee keer gratis en vrijblijvend mee en betaal geen inschrijfgeld voor 1 december 2019. Ken je iemand, die wellicht interesse heeft in het zingen van Nederlandse popliedjes? Zeg het voort! Locatie: Fluiterlaan 400 in Capelle aan den IJssel. Wanneer: Maandagavond 20.00 uur. Open repetitiedagen op 11 en 18 november.

Geheimen van het Bridgebrein

Capelle - Heleen Barendregt geeft op zaterdag 23 november in de terraszaal van Residentie IJsselzicht, St. Helenabaai 1 in Capelle aan den IJssel de presentatie getiteld: De Geheimen van het Bridgebrein. Bridge is meer dan een leuk spelletje waar inmiddels over de hele wereld vele miljoenen mensen van genieten en veel gezelligheid met elkaar in ondervinden. Bridge houdt je brein fit. En hoe! Heleen Barendregt legt op een ontspannen manier uit waarom bridge nu juist zo goed is voor onze mentale fitness. Aanvang: 14.30 uur, entree: € 2.

Doorstart Kinderclub

Capelle - Iedere woensdagmiddag is er van 14.00 – 15.30 uur weer kinderknutsel en vertelclub in De Hoeksteen, Rivierweg 15, voor kinderen uit Middelwatering. Ben je tussen de 4 en 10 jaar oud? Kom dan een keer kijken of het wat voor je is. Om kwaliteit en veiligheid te waarborgen is de club bij 20 kinderen vol.

Inloopmiddag

Capelle - Elke 1e woensdag (6 november) van de maand is er in hospice IJsselOever (Steenloperstraat 159/161) een informatiemiddag voor iedereen die meer wil weten over het werk als kook- of zorgvrijwilliger. Tijdens deze informatiemiddag zijn er ervaren vrijwilligers en een coördinator die kunnen vertellen wat werken in het hospice inhoudt en alle vragen beantwoorden.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden