Samenkomst in De Hoeksteen
Samenkomst in De Hoeksteen (Foto: Saskia Kok)

Indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst hospice IJsselOever

Capelle aan den IJssel - De jaarlijkse samenkomst van familie, vrienden en andere nabestaanden zorgde op 30 oktober voor veel warme momenten. In de Hoeksteen aan de Rivierweg werden de namen genoemd van hen die in het afgelopen jaar overleden zijn in het hospice of thuis in hun eigen huis waar een professioneel geschoolde zorgvrijwilliger van IJsselOever de mantelzorger(s) ondersteund heeft.

Taakvrijwilligers, zorgvrijwilligers, verpleegkundigen, coördinatoren en de manager van het hospice verwelkomden familie, vrienden en andere nabestaanden in de ontvangstruimte en schonken warme koffie of thee met petitfours.

In het openingswoord horen we enkele van de vele bijzondere momenten die betrokkenen aan het hospice hebben mogen beleven met de bewoners. Zoals de dame die vastbesloten de zonnebloem viltte ondanks het afnemen van haar kracht. De vrolijke gele bloem kreeg zijn laatste plekje boven op de kist van deze markante dame. Of het geluid van de mondharmonica uit de kamer van meneer, meneer die vertelde: ‘Ik weet waar ik heenga en ik ben er klaar voor.’ Vertrouwen, troost en verbinding, dat is deze avond voelbaar.

Een lied, een gedicht, 57 namen van mensen die niet meer in ons midden zijn en die vanavond gezamenlijk herdacht worden, 57 gecraqueleerde hartjes aan een hangertje voor de naasten ter herinnering aan deze fijne samenkomst en een handjevol gedenkkaartjes die tezamen met het hartje verstuurd worden aan de nabestaanden die vanavond niet aanwezig konden zijn.

Na afloop klinken de glazen op het leven “het was een indrukwekkende bijeenkomst.”

Shopbox

Meer berichten