Elke maandagavond (niet in de schoolvakanties) conditie op peil houden door te basketballen voor iedereen vanaf 18 jaar. Foto: Eric Stockx
Elke maandagavond (niet in de schoolvakanties) conditie op peil houden door te basketballen voor iedereen vanaf 18 jaar. Foto: Eric Stockx (Foto: Eric Stockx)

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Basketballen op maandag

Capelle - Elke maandagavond (niet in de schoolvakanties) conditie op peil houden door te basketballen voor iedereen vanaf 18 jaar. Deelnemers kunnen gratis een keer meespelen en delen daarna mee in kosten voor de zaalhuur. Er wordt gespeeld van 20.30 tot 22.00 uur in de gymzaal van OBS-West, Berliozstraat 11 in Capelle aan den IJssel. Aanmelden via 0625117408 of estockx@hotmail.com. Of kom gewoon even langs.

Concert in herfstsfeer

Capelle - Het derde jaargetijde-lunchconcert in de Pauluskerk, donderdag 31 oktober, vindt niet alleen in herfstsfeer plaats, het krijgt ook een feestelijk tintje: het Leeflang-orgel wordt 50 jaar en zal bij die gelegenheid bespeeld worden door toporganist Ton van Eck, vergezeld door trompettist Maarten Elzinga. In 1969 werd het orgel gebouwd voor de Immanuëlkerk in Rotterdam-Alexander; toen deze kerk sloot kwam het orgel in 2017 over naar de kerk van St. Paulus' Bekering. Ton van Eck is een autoriteit in de orgelwereld. Niet alleen is hij al 20 jaar de vaste organist van de Basiliek Sint Bavo te Haarlem, nog veel langer adviseert en begeleidt hij de bouw en restauratie van (historische) orgels. Maarten Elzinga speelt trompet bij beroepsorkesten, cd-opnames en als solist.

Het concert start om 12.30 uur, inloop vanaf 11.45 uur, en duurt tot 13.30 uur. Voor een eenvoudige seizoenslunch wordt gezorgd (tot 12.30 uur). Toegang en lunch zijn gratis, na afloop deurcollecte. Locatie: kerk St. Paulus' Bekering, Merellaan 352, Capelle aan den IJssel.

Wie komt de kas beheren?

Regio - IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel en IJsselOever in Capelle aan den IJssel zijn twee hospices die bestuurlijk onder de stichting IJsselHospices vallen. Er wordt gezocht naar een derde locatie voor een hospice in Rotterdam, IJsselPolder. Voor de functie van Penningmeester bestaat een vacature. De penningmeester heeft naast de gebruikelijke bestuurstaken de verantwoordelijkheid voor de financiële gang van zaken binnen IJsselHospices. Hij of zij is lid van het dagelijks bestuur en heeft een gezamenlijke verantwoordelijkheid met de overige bestuursleden. De penningmeester neemt deel aan relevante vergaderingen en overlegsituaties. Hij of zij is, net als de rest van het bestuur, vrijwilliger en onderschrijft de visie, de missie en de doelstellingen. Taken bestaan onder meer uit het bijhouden van het betalingsverkeer, het jaarlijks opstellen van de begroting en de balans, inclusief lange termijnplanning en het bewaken van de begroting. Wie belangstelling heeft, kan dit middels een mail kenbaar maken aan Els Imthorn, manager IJsselHospices via eimthorn@ijsselthuis.nl t.a.v. het bestuur.

Meezingen

Capelle - Iedere donderdag kunnen Capellenaren uit volle borst meezingen. Om 10.00 uur in Bibliotheek aan den IJssel en om 16.00 uur en 19.00 uur in Capsloc. Of mensen nu vooral graag samen zingen, de taal beter willen leren, of nieuwe mensen willen ontmoeten – alles kan. Alleen plezier in zingen telt. "We kunnen nog wel wat zangers en zangeressen gebruiken!" aldus zangbegeleider Karen Bonkes. Kinderen, jongeren en volwassenen die Nederlandse klassiekers willen zingen, zijn van harte welkom bij deze wekelijkse activiteit op donderdag. Gezelligheid en ontspanning voeren de boventoon. Er zijn drie groepen. Volwassenen kunnen van 10.00 tot 11.00 uur meedoen bij de Bibliotheek Capelle Centrum. Ouders en (jongere) kinderen kunnen van 16.00 tot 17.00 uur meezingen. En jongeren/volwassenen zingen van 19.00 tot 20.00 uur. Tijdens de bijeenkomsten van een uur zingen de deelnemers allerlei liedjes van bekende Nederlandse artiesten. Zangdocent Karen Bonkes begeleidt de deelnemers op de piano; in Bibliotheek Capelle Centrum doet Karin Schipper dat. Zij zorgen ook voor liedteksten.

Aanmelden kan via www.bibliotheekaandenijssel.nl/zingnederlandsmetme of telefonisch via 010 - 450 32 44. Of loop even binnen bij de bibliotheek.

Samenzang

Regio - Op D.V. zaterdag 2 november is ervoor de 15de keer een Koor en samenzangavond voor de SEZ. De avond is met medewerking van het Chr. Urker Visserskoor Crescendo o.l.v. L. Kramer; orgel: P. Heykoop, in de Hersteld Hervormde kerk( Abelenlaan 41) te Ouderkerk aan den IJssel. De toegang is gratis. Dit koor treed maar zes keer per jaar op buiten Urk en tot nu toe hebben ze aan alle avonden meegewerkt in de afgelopen 22 jaar.

Mahjong

Capelle - Hoewel Mahjong een kleine denksport is, heeft het de potentie om te groeien in een sociaal centrum zoals in de Torenhof. Iedere woensdagavond (start om 19:15) wordt er gespeeld en iedereen is welkom om dan te komen kijken. "Daar organiseren we ook regelmatig cursus zodat iemand na een avond of 5-6 ook de regels van het spel zo beheerst dat meegespeeld kan worden. Mahjong is een Chinese denksport. Het laat zich wat betreft manier van spelen een klein beetje vergelijken met rummikub maar gaat in strategie veel verder. Voor meer informatie: www.kennismakelaars.nl/enmv.nl.

Hoe Hollands
is het hier?

Capelle - In de voorstelling Dit Is Capelle, op 1 november in het Isala Theater, gaan Marcel van Roosmalen, Jan Dirk van der Burg en Roelof de Vries op zoek naar de Nederlandse volksaard in het algemeen, en die van de inwoners van Capelle in het bijzonder. De show is onderdeel van een onderzoek dat de drie door heel Nederland voert.

Iedere voorstelling ontvangen de mannen ook een aantal lokale gasten die de heren helpen bij hun onderzoek. In Capelle hebben zij hier twee bijzondere gasten voor gevonden. Zo komt de vrouw die Nederland het best kan verkopen: Lydia van de Ruit. Ook is raadslid Mels Landzaad (VVD) van de partij, hij werd vorig jaar met voorkeursstemmen in de Capelse gemeenteraad gekozen. Van Roosmalen: "Voeg daar nog muziek aan toe, interactie met het publiek, scherpe observaties over de zwarte kant van Nederland en je begrijpt dat menig cabaretier zijn vingers zou aflikken bij zo'n voorstelling."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden