Foto:

Puzzeltocht in de Koperwiek

Capelle - Afgelopen donderdag was er in het kader van de Week van het Nederlands een puzzeltocht in de Koperwiek. NLeducatie en Taalcoaching Capelle hadden samen een leuke en leerzame puzzeltocht uitgezet. Door middel van letters die in etalages en op muren waren opgehangen, moesten vragen worden beantwoord.

De tocht ging langs de winkels, de fietsenstalling, de toiletten en de bibliotheek. Er was fruit door de Jumbo ter beschikking gesteld en van de Etos waren er monsters voor in de goodiebag. Taalklassen, maar ook taalcoaches met hun leerlingen wisten aan het einde van de vragenlijst alles over de winkels, de openingstijden en de regels van de Koperwiek, waar je het beste je fiets kunt stallen, wat het toilet kost en waar het Taalpunt te vinden is in de bibliotheek. Kortom een gezellige, maar ook leerzame tocht. Aan het einde van de tocht kon men met het goede antwoord versnaperingen ophalen bij AH. In de bibliotheek was er ook nog een taalbingo, een letterspel en twister.

In de marktkraam op het Stadsplein was er informatie te krijgen over het taalaanbod in Capelle aan den IJssel. Wilt u meer weten over alle activiteiten m.b.t. de Nederlandse taal, kom dan naar de bibliotheek voor meer informatie.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden