Geef je nu op voor het voetbaltoernooi in Oostgaarde.
Geef je nu op voor het voetbaltoernooi in Oostgaarde. (Foto: )

Bewoners Oostgaarde houden een voetbaltoernooi

Capelle - Om elkaar beter te leren kennen, organiseren bewoners van de wijk Oostgaarde op woensdagmiddag 23 oktober een voetbaltoernooi op het Cruyff Court, Purmerhoek. Dit doen zij in het kader van Onze Vreedzame Wijk en Gewoon Schoon. De voetbalwedstrijd wordt afgesloten met een barbecue. De Capelse wethouder van sport, Harriët Westerdijk, is aanwezig voor de prijsuitreiking.

Bewoners en professionals in de wijk nemen het tegen elkaar op in teams van vijf personen. Ook stadsmarinier en de wijkagent! Er is een team voor kinderen onder de twaalf, en een voor kinderen van twaalf jaar en ouder. De wedstrijdjes duren twee keer vijf minuten. Na het voetbaltoernooi kunnen bewoners genieten van een heerlijke barbecue. Bewoners Leka, Sanar en Noozha maken salades; Mila zorgt voor heerlijke kippensoep; en barbecuemaster Nelson neemt het vlees voor zijn rekening.
Het voetbaltoernooi was oorspronkelijk op 24 juli, maar moest worden verzet vanwege het slechte weer. Deze herkansing koppelt de projecten Gewoon Schoon en Onze Vreedzame Wijk en brengt bewoners en netwerkpartners sportief bij elkaar. Tijdens het toernooi jureert een kinderjury op 'vreedzaamheid' van de teams: helpen de teamleden elkaar, zijn ze vriendelijk naar de tegenpartij?

In januari 2018 is het project Gewoon Schoon gestart in de Hoekenbuurt. Bewoners en netwerkpartners werken samen om hun buurt nog fijner te maken op gebied van schoon, heel en veilig. Iedere maand brengen bewoners op ludieke wijze verschillende zaken onder de aandacht, met ondersteuning van Welzijn Capelle. Zo toverden zij zwerfwinkelwagentjes om tot plantenbakken, kregen wc-potten een metamorfose en hielden ze een fietsparade. Op de Facebookpagina van Gewoon Schoon staan alle acties.
Het programma Vreedzame Wijk komt voort uit de Vreedzame School. Daar leren kinderen allerlei sociale en burgerschapscompetenties, zoals conflicten oplossen, (menings)verschillen overbruggen en verantwoordelijkheid dragen. Partners die veel met kinderen werken – bijvoorbeeld politie, Sportief Capelle en speeltuinvrijwilligers – volgen de 'vreedzame' training om de kinderen op dezelfde manier te kunnen begeleiden. Meer weten? Kijk op welzijncapelle.nu/onze-vreedzame-wijk.
Buurtbewoners die hun buurt Gewoon Schoon willen houden of willen meedoen aan het voetbaltoernooi (14.00 - 17.00 uur) of de barbecue (17.00 - 19.00 uur) kunnen zich opgeven bij het sociaal wijkteam via swto@welzijncapelle.nu.

­­

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden