Het Opgaveteam Schenkel heeft op 20 december de volgende bijeenkomst voor ouderen. Foto: PR
Het Opgaveteam Schenkel heeft op 20 december de volgende bijeenkomst voor ouderen. Foto: PR

Eenzaamheid bestrijden met theater in Schenkel

Capelle - Op vrijdag 27 september hield het Opgaveteam Schenkel,een bijeenkomst in Huis van de Wijk De Wel, Bongerd 2A. Deze bijeenkomst was tevens de start van de week tegen eenzaamheid binnen Schenkel, van 1 tot en met 8 oktober.

Theatermaker Wendy Hoogendijk en haar collega Aron, waren te gast bij deze bijeenkomst. Liedjes, spelletjes en een quiz uit de jaren 60 voerden de 55 bezoekers mee naar de tijd van toen. Deze voorstelling was een manier om elkaar beter te leren kennen, liederen te zingen, elkaar in de ogen te kijken en samen te zijn als sluitstuk.

Een bijzondere vraag uit de quiz ging over het liedje dat Toon Hermans ooit schreef als een ballonnetje. Schreef en zong hij dit lied voor zijn Rietje die ziek was? Of om de mensen in de Tweede wereldoorlog op te vrolijken? Of als kinderliedje voor de geboorte van zijn zoon Maurice? Stuur het goede antwoord voor 15 oktober naar schenkel@capelsewijken.nl
onder vermelding van 'Vraag Toon Hermans' en maak kans op een leuke prijs.

Naast deze voorstelling presenteerde het Opgaveteam de wijkkalender, een overzicht met alle activiteiten/ontmoetingen/informatie voor oudeWen. Tijdens de bijeenkomst is aangeven dat de uitgereikte sociale kaart nog een conceptversie is. De bewoners zijn gevraagd om mee te denken in een ouderenpanel over een juiste vorm.

Raamsticker

Alle organisaties en ondernemers die hun (activiteiten)aanbod op de wijkkalender plaatsen, krijgen de raamsticker 'Goedgekeurd door ouderen Schenkel' als dank voor hun bijdrage.

Novita Metz van Welzijn Capelle: 'Een mooi resultaat en er komen nog steeds ondernemers en organisaties bij. En er worden nieuwe activiteiten gestart zoals een spelletjesmiddag vanaf 4 oktober in het buurthuis om 13.00 uur en een wandelclub Schenkel vanaf 15 oktober om 10.30 uur bij Schinckelhove.

De volgende bijeenkomst voor Ouderen in Schenkel is op 20 december en staat in het teken van kerst.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden