Ondanks het slechte weer tóch genieten van mooie sport; that's the spirit! (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Ondanks het slechte weer tóch genieten van mooie sport; that's the spirit! (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Halve Marathon Capelle: nat succes!

Capelle - Regen. Lage temperaturen; de échte hardloopliefhebber liet zich er zondag niet door weerhouden tijdens de Halve Marathon van Capelle en de runs over 10- en 5 kilometer alsmede de Kindsrun. Organisator WPR mocht uiteindelijk vaststellen dat een kleine duizend mensen hadden meegedaan.

 

Door Jan Timmer

"Een mooi aantal", vond Rob de Hair. "Zo zie je maar weer: veel deelnemers laten zich niet uit het veld slaan door herfstachtige omstandigheden. Uiteraard zijn we blij met dat enthousiasme, net zoals we enorm gelukkig zijn met de tientallen vrijwilligers die in wind en regen langs het parcours aanwezig waren. De samenwerking met de gemeente. Roparun-team 78, de IJsselrunners, het Zadkine College en HCC (Hockey Club Capelle) is sowieso erg fijn. Op deze manier kun je met elkaar een mooi evenement neerzetten, zo is maar weer gebleken.
Op de Van Santen/Halve marathon was Robert Kras (vaste deelnemer aan het Stratencircuit) de oppermachtige winnaar. Bij de vrouwen moest de Spaanse Nederlandse Nay Seddik aanmerkelijk meer moeite doen om de winst op te strijken. Ze had er een spannende eindsprint met oud-Olympisch roeister Rianne Sigmond voor nodig. Start en finish van de halve marathon (ontstaan door de Schenkelloop en de Schollebosloop samen te voegen), de Koperwiek 10 km, de Sportscenter Time Out 5 km en de IJsselkids Run vonden plaats op winkelcentrum De Koperwiek. "Een perfecte locatie voor zowel de deelnemers als hun familieleden en fans", wist Rob de Hair. "Terwijl de een aan het rennen was, kon de ander lekker shoppen of boodschappen doen. Ideaal voor iedereen."

Inmiddels maten De Hair en de zijnen zich alweer op voor het volgende evenement aan het einde van een in grote lijnen voortreffelijk verlopen jaar. "Komende zaterdag staat de Wielerronde van Rozenburg op de rol, compleet men een mooie koers, een mbt-wedstrijd, een Urban Kids Run over allerlei obstakels, atletiekwedstrijden, een autoshow én de jaarlijkse kermis. Ook dat wordt een mooi feestje, met hopelijk goed weer."

Tussen alle succesvolle evenementen door ervoer Rob de Hair slechts één grote teleurstelling: het niet door gaan van de Ronde van Krimpen aan den IJssel na tien WPR-edities. "De plannen voor 2019 zagen er erg mooi uit, maar de gemeente stak er via een onvermurwbare ambtenaar een stokje voor omdat ik de aanvraag voor de vergunning te laat had ingestuurd. Flauw, om dat zo hard af te straffen. Met Krimpen ben ik klaar. Ik zal nooit meer zelf het initiatief nemen om iets te organiseren."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden