Foto: JOM

Hand in hand over de finish van de IJsselkids Run

Capelle - "Kijk eens", zegt Charlotte trots terwijl ze haar medaille laat zien. "Heb ik vandaag gewonnen!" Charlotte was één van de 70 kinderen die afgelopen zondag meedeed aan de eerste editie van de IJsselkids Run. En, anders dan de naam waarschijnlijk doet vermoeden, deden er niet alléén kinderen mee. Er verschenen ook enthousiaste ouders aan de start.

"Pang!" Met een harde knal ging de IJsselkids Run op zondag 6 oktober van start. Door de plassen, en tegen de wind in rende 70 kanjers de 800, 1200 of 1600 meter, van de door IJsselkids Kinderopvang gesponsorde kinderloop. Natgeregende, maar bovenal enthousiaste snoetjes kwamen voorbij, ieder op een eigen tempo.

Medailles en bekers

"Bij IJsselkids hechten we veel waarde aan sport en bewegen, dus een hardloopwedstrijd past perfect bij ons", vertelt Maggie van den Bosch, regiomanager bij IJsselkids. Aan de wedstrijd konden niet enkel kinderen meedoen die normaliter naar de opvang komen bij IJsselkids. Kinderen uit heel Capelle waren van harte welkom om mee te doen. "Iedereen kwam samen, dat was mooi om te zien", vult Maggie aan. De inzet van de deelnemers bleef natuurlijk niet onbeloond. "Alle kinderen hebben bij de finish een mooie medaille gekregen", vertelt Maggie. "De nummers 1, 2 en 3 van de jongens én meisjes van elke afstand hebben zelfs een beker gekregen!"

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden