Basisschool De Contrabas sportiefste school van Capelle

Capelle - Basisschool de Contrabas uit Schollevaar is de sportiefste school uit Capelle. De tweede plaats was voor de Montessorischool. OBS West werd derde. De scholen kregen vandaag de prijzen uitgereikt van wethouder sport Harriët Westerdijk. Dat gebeurde op de jaarlijkse uitreiking van Scoren door Schoolsport.


Scoren door Schoolsport, wat al jaren wordt georganiseerd en begeleid door Sportief Capelle, bestaat uit twee onderdelen: het 'keurmerk' en 'de Award'. Capelse basisscholen kunnen bij dit project punten "scoren". Dit doen ze bijvoorbeeld door sportdagen of themaweken te organiseren op school zelf, maar ook door deel te nemen aan 'What's Your Sport', waar sportaanbieders de schoolkinderen laten kennismaken met nieuwe sporten, of aan de schoolsporttoernooien.

Alle scholen, die 1000 punten of meer halen, ontvangen het keurmerk. Het bijbehorende 'keurmerkbordje' kunnen ze ophangen in de school als bewijs voor hun inzet op het gebied van sport en bewegen. De school met de meeste punten in een schooljaar wordt de sportiefste school van Capelle en wint hiermee de 'Scoren door Schoolsport Award'. Hierbij gaat het uiteraard voornamelijk om de eer, maar de school verdient ook een waardecheque voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal.

Harriët Westerdijk, die zei vroeger ook altijd enthousiast mee te hebben gedaan aan sporten op school, was trots om de de prijzen te mogen uitreiken.

De vakgroep bewegingsonderwijs koos de winnaar van de Fair Play prijs. Dit was basisschool De Horizon. Dit voor het sportieve en respectvolle gedrag van de leerlingen tijdens de verschillende schoolsporttoernooien. 'Sporten gaat namelijk niet altijd om winnen en verliezen maar om plezier hebben", vertelden ook de aanwezige kinderen van de drie scholen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden