Capelle viert internationale Coming Out dag

Capelle aan den IJssel – Op 11 oktober viert regenbooggemeente Capelle aan den IJssel samen met lokale organisaties de internationale 'Coming-Out dag'. Om 9.00 uur hijst wethouder Marc Wilson samen met leden van Capelse GSA's (Gender & Sexuality Alliances van Capelse scholen) de regenboogvlag bij het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

Wethouder Marc Wilson: "Met het hijsen van de regenboogvlag laten we samen met de vele andere regenbooggemeenten zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Ik nodig Capellenaren, scholen, bedrijven en andere organisaties om met ons mee te vlaggen en dit belangrijke onderwerp bespreekbaar te maken. Zo werken samen naar acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit."

Capelse organisaties vlaggen mee

Op de Coming Out Dag vlaggen naast de 53 regenbooggemeenten en het ministerie van OCW ook veel andere organisaties mee. Capelse organisaties kunnen hiervoor een regenboogvlag lenen van de gemeente.

Gemeentehuis Capelle in regenboogkleuren

Nieuw dit jaar is dat de verlichting van het gemeentehuis speciaal voor de Coming Out dag in regenboogkleuren wordt afgesteld. Voornamelijk vroeg in de ochtend en in de avond is deze verlichting van buitenaf zichtbaar. Verder wordt er intern bij de gemeente aandacht gevraagd voor Capelse LHBTI'ers met een online training.

Activiteiten in aanloop naar Coming Out dag

Voor en tijdens de Coming Out dag zijn er verschillende activiteiten in Capelle:

In de Bibliotheek aan de IJssel aan het Stadsplein is er een Roze Boekenkast waarin boeken over diversiteit en LHBTI te vinden zijn. Op woensdag 9 oktober reikt wethouder Marc Wilson de leskaarten over seksuele- en genderdiversiteit uit aan vertegenwoordigers van Capelse scholen en organisaties. De leskaarten zijn in samenwerking met Theater AanZ en Houwen Media gemaakt om diversiteit bespreekbaar te maken. Donderdag 10 oktober is de eerste toneelvoorstelling van Samuel Mounir te zien in het Isala Theater. De Egyptisch-Nederlandse Mounir vertelt onder andere over zijn eigen transitie van geslacht en de zoektocht naar vrijheid. Dit doet hij aan de hand van verhalen, muziek, dans en film. Op vrijdag 11 oktober, 14.00 uur is de eerste editie van het maandelijkse Regenboogcafé in Wijkpunt Torenhof. Het café is een initiatief van Stichting Kennismakelaars.

Waar staat de regenboogvlag voor?

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender personen en mensen met een intersekse personen.

Shopbox

Meer berichten