Cor de Bruin aan het vissen tijdens de Cor de Bruijn wisseltrofee
Cor de Bruin aan het vissen tijdens de Cor de Bruijn wisseltrofee (Foto: Paul van Vliet)

Wisseltrofee ter ere ruim 66 jaar actief lid Cor de Bruin

Capelle - Het zaterdag 5 oktober ’s morgens kwart voor 8 als leden van ViRiVi zich verzamelen om een nummer te loten. Vandaag wordt er gevist om het Cor de Bruin wisseltrofee.

Cor de Bruin vist in maart 1953 zijn eerste wedstrijd mee met de Viersprong, 1 van de 3 verenigingen van HSV ViRiVi. Cor is tot op vandaag de dag nog steeds lid (66 jaar) en vist nog steeds elke wedstrijd mee. Cor heeft met vele concoursen in de regio en zelfs op landelijk niveau gevist, en niet onverdienstelijk. Hij was ook bij de oprichting van de gecombineerde hengelsportvereniging ViRiVi.

Na de hele week regen was het afgelopen zaterdag droog met af en toe een zonnetje en briesje.

Na het loten gaat ieder naar zijn stek en begint zijn spullen neer te zetten en de hengel op te tuigen.

Om 9 uur gaan de dobbers te water en begint het vissen. Al snel worden de eerste vissen gevangen.

De grote vis is nog niet gesignaleerd. Leo den Ouden meldt ook dat nog niemand een grote vis heeft gevangen. Er wordt gestaagd vis gevangen door een ieder. Om 2 uur ’s middags komt het sein einde wedstrijd. Tijd om de hengels af te tuigen en de boel op te ruimen.

Henk Schouten en Paul van Vliet gaan samen alle vis wegen. Het gewicht werd niet aan de waterkant bekend gemaakt, maar bij de prijsuitreiking. Extra spannend dus.

Voor de prijsuitreiking verzamelen wij ons thuis bij onze penningmeester en initiatiefnemen van deze terugkerende wedstrijd Dirk Deelen jr. Zijn vrouw Estha en zijn moeder hebben samen voor de heerlijk hapjes en drankje gezorgd.

Voor we overgingen op de prijsuitreiking werd Cor de Bruin in het zonnetje gezet door Dirk Deelen sr die Cor een speld van HSV de Viersprong opspeldde en onder het genot van een borrel (dankzij Arie Bonte) anekdotes vertelde van de viswedstrijd en concoursen van Cor de Bruin. Hierna reikte Dirk Deelen jr. Cor de Bruin een speld uit van Sportvisserij Nederland. Sportvisserij Nederland was erg onder de indruk dat Cor al zolang lid is en nog steeds vist.

Als of dat nog niet genoeg was reikte onze voorzitter Henk Schouten een trofee uit voor ere-lid.

De mannen waren nu zo langzamerhand wel benieuwd wat ze gevangen hadden en wie er gewonnen heeft. Eerst zet Henk Schouten een prachtige wisseltrofee van Spoca neer op tafel.

De 1e prijs is gegaan naar Dirk Deelen jr. de wisseltrofee kon op het dressoir blijven staan. Dirk heeft 4.950 gram gevangen.

De 2e prijs was voor Arjen Tuitel, Arjen heeft 4.050 gram gevangen.

Dirk Deelen Sr is 3e geworden met 3.700 gram. Henk Schouten heeft de 4e prijs met 3.100 gram. Met 2.850 gram is ons ere-lid Cor de Bruin 5e geworden. De 6e prijs is voor Gerben Veenstra door 2.600 gram te vangen. Paul van Vliet is 7e geworden met 1.750 gram. 8e is Marco de Waal geworden met 1.650 gram. 9e prijs is voor Bert Groenendijk met 500 gram.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden