Taalcafe
Taalcafe (Foto: Bibliotheek ad IJssel)

Puzzeltocht en Taalbingo’s in Capelle

Capelle - Tijdens de Week van het Nederlands van 5 tot en met 12 oktober organiseert het Digi-Taalhuis Capelle aan den IJssel allerlei leuke gratis taalactiviteiten om De Kracht van Taal te laten zien. Kijk voor een overzicht van het programma op: www.bibliotheekaandenijssel.nl/week-van-het-nederlands of raadpleeg de flyer.

In Nederland verbergen circa 2,5 miljoen mensen dat ze grote moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dat maakt het moeilijk om zelfstandig deel te nemen aan onze samenleving. Om aandacht te vragen voor dit thema organiseert het Digi-Taalhuis in deze week op maandag 7 en dinsdag 8 oktober verschillende taalbingo’s op allerlei plekken in Capelle. Op donderdag 10 oktober is er een puzzeltocht door de Koperwiek. Meedoen aan de puzzeltocht? Kom dan naar de informatiemarkt voor de bibliotheek op het Stadsplein tussen 10.00 en 15.00 uur. Verder zijn er het hele jaar door gratis cursussen om ervoor te zorgen dat alle Capellenaren zoveel mogelijk zelfredzaam worden op het gebied van Taal en Digitaal.

Het Digi-Taalhuis
In Capelle zijn meerdere organisaties en veel vrijwilligers betrokken om samen de Capellenaren taalvaardiger te maken. Zij hebben hun krachten gebundeld in het Digi-Taalhuis. Hier wordt samengewerkt tussen de Bibliotheek aan den IJssel, Welzijn Capelle, stichting Lezen & Schrijven, stichting Taalcoaching, Gemeente Capelle aan den IJssel, NLEducatie, Sagènn, ROC Zadkine en het Werkplein.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden