Foto:

Sinterklaasfeest in Bungelland voor ernstig zieke en gehandicapte kinderen

Capelle - Maandag 18 november zijn gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch ziek kind of kind met een beperking welkom tijdens het Sinterklaasfeest in Bungelland. De organisatie ligt in handen van Bungelland en Stichting Pallieter.

Stichting Pallieter en Bungelland hebben hun handen ineen geslagen na het grandioze succes van de Capelse Familie Verwendag van 31 augustus jl. in het Isala theater. Bungelland is het leukste overdekte speelparadijs van Rotterdam en omstreken en bevindt zich vlakbij Alexandrium. Kinderen kunnen hier klauteren, springen, glijden en nog veel meer! Voor meer informatie zie www.bungelland.nl.

Naast het bezoek van de Sint met zijn Pieten zullen er die dag ook nog een aantal extra activiteiten zijn zoals je laten schminken, een glittertattoo laten zetten en je eigen tekening laten maken door één van de tekenaars van Stichting Tekenen voor Kinderen. Ook Bungel, de mascotte van Bungelland, is van de partij.

Bungelland is maandag 18 november van 9.00 uur tot 20.00 uur exclusief open voor gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch ziek kind of kind met een beperking. Ook (zorg)organisaties met deze kinderen zijn van harte welkom. 

Gratis met (verplichte) aanmelding

Voor de gezinnen / (zorg)organisaties en hun kinderen zijn de toegang en deelname gratis. Er is plaats voor maximaal 600 personen: zieke of gehandicapte kinderen met hun ouders, broertjes, zusjes en/of begeleider(s). Beleef dit avontuur met ons mee! Voor meer informatie: https://pallieterhelpt.nl/. Inschrijven is verplicht en is mogelijk via https://pallieterhelpt.nl/sinterklaasfeest. Schrijf je zo snel mogelijk in want VOL = VOL.

Bungelland en Stichting Pallieter bieden deze verwendag aan als geschenk voor al die gezinnen die dagelijks te maken hebben met de zorg voor een ziek kind of kind met een beperking.

Wil je ook iets doen voor deze doelgroep neem dan contact op met Stichting Pallieter.

Graag tot maandag 18 november in Bungelland!

Stichting Pallieter

In 2000 heeft Rein Lander Stichting Pallieter opgericht. De naam is ontleend aan een boek van Felix Timmermans over Pallieter, een ware levensgenieter. Men kan ook 'pallieteren', zorgeloos en uitbundig genietend in de natuur rondwandelen. Is dit niet de stille wens van een ieder?

Stichting Pallieter zet zich - uitsluitend met vrijwilligers - in voor meer kwaliteit van leven van ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. We maken ons sterk voor het welzijn van het kind (waarbij ook het gezin niet uit het oog verloren wordt) en gaan voor de extra's die niet uit het regulier (zorg)budget betaald kunnen worden. Onze slogan is niet voor niets: Pallieter, dichtbij het gezin en het zieke kind.

Een kleine stichting maar door verbinding en samenwerking, door het bundelen van krachten, zijn we tot veel in staat. Ons grootste project was de realisatie van kinderhospice Pallieterburght in Capelle aan den IJssel dat inmiddels geheel zelfstandig en onafhankelijk is. Zo werken we samen met Villa Pardoes, een sprookjesachtig vakantieverblijf voor gezinnen met een ernstig ziek kind en met Stichting Kruimeltje, een jonge Rotterdamse stichting die gaat voor de kindvriendelijke inrichting van een kinderexpertisecentrum in de Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord. Volgens Rein is dit het mooiste project van Rotterdam, ja zelfs van Nederland. Hij heeft ook de naam Kruimeltje voor de stichting bedacht, terugdenkend aan zijn eigen jeugd en de herkenbare 3 eigenschappen van het Rotterdamse straatjongetje Kruimeltje: humor, levensvreugde en doorzettingsvermogen.

Met u en door u kunnen we stille, maar vaak ook noodzakelijke wensen realiseren. En zo meer levensplezier geven aan ernstig zieke en gehandicapte kinderen. Wat is er mooier dan de lach van een kind?

Voor meer informatie: www.pallieterhelpt.nl of 06 106 55 999.

Shopbox

Meer berichten