In Back to the garden zingt Esther Groenenberg haar favoriete nummers uit de jaren '70 terwijl ze zichzelf begeleidt op piano. Ze speelt dinsdag 15 oktober in het Isala Theater (Foto: Dirk Schreuders).
In Back to the garden zingt Esther Groenenberg haar favoriete nummers uit de jaren '70 terwijl ze zichzelf begeleidt op piano. Ze speelt dinsdag 15 oktober in het Isala Theater (Foto: Dirk Schreuders).

Muzikale ode aan de 70's

Capelle - Na haar succesvolle Carole King-tour wilde zangeres Esther Groenenberg nog geen afscheid nemen van de muziek uit de seventies. Daarom zal ze in haar nieuwe voorstelling weer het allermooiste repertoire van singer-songwriters uit haar favoriete tijdperk brengen. Dinsdag 15 oktober kruipt ze achter de vleugel in het Isala Theater.

Groenenberg brak door met de Youtube-hit Oh meisje en heeft sindsdien drie albums afgeleverd. In haar eerste theatertour bracht ze een ode aan haar idool Carole King, bekend van hits als A natural woman en You've got a friend. Maar Esther is nog niet klaar met de jaren '70. Ze zet in haar nieuwe theatershow weer diverse vrouwelijke singer songwriters van toen in het zonnetje, zoals Carly Simon, Joni Mitchell en Karen Carpenter. Ze begeleidt zichzelf op piano en wordt bijgestaan door de ritmesectie van Her Majesty. De band zelf komt overigens 31 maart 2020 naar het Isala. Dankzij de formidabele zangstemmen van deze band bestaande uit Bas Schouten, Dirk Schreuders en Bauke Bakker krijgen ook mannelijke iconen uit de jaren 70 een plek op de setlijst. Hierbij kan men denken aan James Taylor, Jackson Browne en Graham Nash. Tussen de nummers door vertelt Esther achtergrondverhalen en deelt ze persoonlijke muzikale herinneringen. 'Cabaretier Diederik van Vleuten heeft mij hierbij geregisseerd en dat heeft de show echt een lift gegeven. Alles viel uiteindelijk op zijn plek en ik ben enorm trots op dit programma', aldus Esther. De voorstelling is een must voor iedereen die de seventies 'mijn tijd' noemt, maar zeker ook voor de liefhebbers die daarvoor te laat geboren zijn.
Dinsdag 15 oktober 20.15 uur in het Isala Theater, de entree is 20,75 (CJP / 65+ 19,75 euro).

Shopbox

Meer berichten