Nieuwe training ‘Krachtige Vrouwen’ van start

Capelle - Vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt, krijgen daardoor vaak ook andere problemen. Zoals depressie, stress en lichamelijke klachten. Door schaamte komen veel van hen in een isolement. In de training 'Krachtige vrouwen' leren ze weer goed te functioneren. Op dinsdag 5 november start een nieuwe training. Er is nog plek!

'Geweld' kan lichamelijk zijn (zoals slaan of schoppen), maar ook emotioneel (vernederen en bedreigen) of seksueel. De training 'Krachtige vrouwen' wordt regelmatig gegeven door twee maatschappelijk werkers van Welzijn Capelle. Met de vrouwen werken zij aan het doorbreken van de geweldspiraal. Ook door zelfverdedigingslessen, waardoor de deelnemers geestelijk en lichamelijk weerbaarder worden.

Eigen kracht
De deelnemers van eerdere trainingen waren stuk voor stuk positief. De veilige setting geeft vertrouwen, waardoor ze eerlijk naar zichzelf en de situatie konden kijken. Door oefeningen leren de deelnemers grenzen aangeven en vinden ze de eigen kracht terug. Een deelneemster aan een eerdere training: 'Het gaf een goed gevoel om hier open met elkaar te praten. We komen nu beter voor onszelf op.'

Meer informatie of meedoen?
De training bestaat uit negen bijeenkomsten: op dinsdag 5, 12, 19 en 26 november; 3, 10 en 17 december 2019; 14 en 21 januari 2020. De tijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie, neem contact op met het Aanmeldbureau van Welzijn Capelle, 010 - 707 49 00 (werkdagen van 9.00 - 16.00 uur) of aanmelding@welzijncapelle.nu. Plaatsing op een wachtlijst is mogelijk, ook door verwijzers.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden