Er zijn pompoenen, fruit, aardappels, alles biologisch van eigen grond. Alle tuinders hebben hun best gedaan dit seizoen.
Er zijn pompoenen, fruit, aardappels, alles biologisch van eigen grond. Alle tuinders hebben hun best gedaan dit seizoen. (Foto: )

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel

Oogstdag

Capelle - Op de grens van Capelle en Nieuwerkerk onder aan de dijk bij Hitland ligt de Ontmoetingstuin. Op zaterdag 14 september wordt daar Oogstdag gehouden. Er zijn pompoenen, fruit, aardappels, alles biologisch van eigen grond. Alle tuinders hebben hun best gedaan dit seizoen. Er is koffie en thee met gebak, heerlijke loempia's en soep, honing van onze eigen bijen. Live muziek en een rommelmarkt. De Ontmoetingstuin is dagelijks toegankelijk voor iedereen, een praatje, koffie of rondleiding, als het maar gezellig is. Er tuinen particulieren maar ook de BSO, De Voedselbank, kerk De Doorbraak, Welzijn Capelle en er is een prachtige Kruidentuin. De toegang is gratis. Adres: Langepad 1.

Gratis hulp bij huiswerk

Capelle - Iedere dinsdagmiddag tussen 16.00 en 17.30 uur zitten de vrijwilligers in buurtcentrum De Fluiter aan de Wiekslag klaar om uw kind te helpen met het huiswerk. "Heeft u een kind in de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs en kan hij of zij wel wat hulp gebruiken? Komt u dan samen met uw kind langs voor de inschrijving of bel voor meer informatie naar Tony, telefoon 06 23785126.

Trouwevent

Regio - Op zondag 22 september vindt de 1e editie plaats van 'Wedding Event ss Rotterdam'. De twee meest iconische en historische locaties ss Rotterdam en Hotel New York, zijn deze dag gehuld in huwelijkse sferen. "Alle trouwleveranciers bij elkaar", aldus Joyce en Mariska van JM Events. "Dat maakt het makkelijk om inspiratie op te doen voor je trouwdag en op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. Jurken, maatpakken, ringen, decoratie, taarten, fotografie, hairstylisten en nog veel meer vakgebieden kun je hier vinden". Het event is geopend van 11.00 – 16.00 uur. Bruidsmodepresentaties vinden plaats om 12.00 en 15.00 uur. Meer informatie en tickets via www.trouwtrends.com.

Vrijwilligers

Capelle - Voel jij er ook voor om betekenisvol onze bewoners en hun naasten te ondersteunen als zorgvrijwilliger of kookvrijwilliger in één van onze hospices? Er zijn nog enkele plekken vrij in de introductiecursus voor aspirant-vrijwilligers. Mocht je eerst graag een bezoek brengen aan het hospice dan ben je van harte welkom. Mail gerust met onze coördinatoren voor een afspraak: voor het hospice in Nieuwerkerk aan den IJssel: info@hospiceijsselthuis.nl, voor Capelle en Ommoord: info@hospiceijsseloever.nl. De introductiecursus is van 19:15 - 21:45 uur op 2, 9, 16 oktober en 6, 13 en 20 november. Locatie: inloophuis De IJssel. Linie 1E Capelle aan den IJssel.

Spreekuur van brandweer

Capelle - Op donderdag 19 september is het eerste spreekuur van de brandweer in de bibliotheek van Capelle aan den IJssel. Het is een vrij in te lopen spreekuur van 13:30 tot 15:30 en je kunt geheel vrijblijvend al je vragen over brandveiligheid in en om het huis stellen. Heb je vragen over rookmelders, koolmonoxide of veilig vluchten? Maak je je zorgen over een onveilige situatie? Staat je scootmobiel wel veilig? Laad je jouw apparaten wel veilig op? Misschien gaat je kind op kamers of maak je je zorgen over de veiligheid van je bejaarde moeder? Wat kan je zelf doen en wat kan verwachten van de huisbaas? Wellicht zit je in een vereniging en je zou graag eens een presentatie over brandveiligheid willen organiseren? Met al dit soort vragen, kun je terecht bij het brandweerspreekuur. Het spreekuur is gratis.

Startdienst

Regio - Op zondag 15 september zal I.J.E. Rotterdam hun medewerking verlenen aan een startzondag in de Alexanderkerk (Springerstraat 340, Rotterdam). Deze dienst begint om 16:00 uur en ds. R.J. van Amstel hoopt voor te gaan. Met elkaar zullen we nadenken over Gods leiding in ons leven en ons enthousiasme om in God te geloven en Jezus te willen volgen. Daarnaast zal er ook veel ruimte zijn voor koor- en samenzang. Kom(t) je/u ook?!

Avond over hersenletsel

Capelle - Op donderdag 26 september organiseert het Hersenletsel- en Afasiecentrum een thema-avond. Het thema is 'Rouwen om de partner die hij/zij was - houdt dat ooit op?'. Niet aangeboren hersenletsel kan blijvende schade tot gevolg hebben. Dit betekent niet alleen voor de getroffene zelf maar ook voor de partner een blijvende aanpassing. Op deze avond kunnen partners ervaringen uitwisselen en naar elkaar luisteren. De avond wordt gehouden in het Hersenlestelcentrum op onze nieuwe locatie aan de Linie 5A, Capelle a/d IJssel en begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. De begeleiding bestaat uit twee professionele medewerkers van het Hersenletsel-Afasiecentrum. Gratis inloop. Graag wel even inschrijven per mail hersenletsel@zellingen.nl of bellen naar 010-4425361.

Nieuwe Alpha

Nieuwerkerk aan den IJssel - In Nieuwerkerk aan den IJssel gaat op woensdag 18 september een Alpha van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19.00 tot 21.30 uur in de Vluchtheuvel, Kerkgang 2 nabij de Oude Dorpskerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl of neem contact op met Rien van Beuzekom, 0180-314258, alphanieuwerkerkadijssel@gmail.com

Monumenten

Capelle - De Historische Vereniging Capelle nodigt iedereen op Open Monumentendag uit voor een bezoek aan het Historisch Museum, Bermweg 13, voor de expositie 150 jaar Beijerinckgemaal, en de machinekamer van het gemaal. Of kom naar het Dief- en Duifhuisje, Nieuwe Laan 11, voor de exposities Roovers in de Oude Plaats en De Kastelen van Capelle. Er zijn rondleidingen in de omgeving incl. Slotpark om 14.00 en 15.00 uur, het Van Cappellenhuis heeft een doorlopend programma. De Paardentram rijdt rond start Dorpsstraat en nog veel meer!

Shopbox

Meer berichten