Vind jij zingen leuk? Maar weet je nog niet in welke vorm? Doe mee met de speedzanglessen. Foto: HJ van der Vaart.
Vind jij zingen leuk? Maar weet je nog niet in welke vorm? Doe mee met de speedzanglessen. Foto: HJ van der Vaart.

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Van Zwieten

Capelle - Zondag 15 september preekt Ruben van Zwieten in de Protestantse Wijkgemeente De Hoeksteen, Rivierweg 15. Ruben van Zwieten is predikant en oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam, huizen voor ontmoeting en inspiratie. Door NRC en de Volkskrant is hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen voor de toekomst. Als ondernemer en predikant tegelijk, verenigt Ruben in zich twee beroepen die Nederland groot hebben gemaakt: de dominee en de koopman. De kerkdienst in de Hoeksteen begint om 10.00 uur, belangstellenden zijn van harte welkom. Speciale kleding is niet vereist en de liederen worden geprojecteerd. Na afloop is er koffie.

Open huis

Capelle - Op 14 september aanstaande is het open huis in het Cultureel Centrum aan de Fluiterlaan 400 te Capelle aan den IJssel. Het Culturele Centrum wordt gevormd door de SKVR, Jeugdtheaterhuis en het CVZI. Het Charles Vermeer Zanginstituut geeft de hele ochtend van 10.00-13.00 uur gratis stemtests. "Vind jij zingen leuk? Maar weet je nog niet in welke vorm? Doe mee met de speedzanglessen op die dag en krijg antwoord op je vocale vragen. Met een snelle inventarisatie van je stem weet je wat je talenten zijn en in welke vorm je kunt gaan zingen." Stemproblemen, plankenkoorts, altijd al willen zingen, maar denk je dat je niet goed genoeg bent? "Iedereen kan zingen, het belangrijkste is dat je het leuk vindt." Bij het CVZI (Charles Vermeer ZangInstituut) kun je terecht voor zanglessen, stemtests, muziekworkshops voor particulieren, scholen en bedrijven, koorscholing, zingen in diverse koren. Alles voor elke leeftijd en in elke stijl. Het CVZI heeft vestigingen in de gehele provincie Zuid-Holland. Er zijn verschillende koren: popkoren, klassiek koor, Seniorenkoor, musicalklas voor volwassenen, close harmony, Nederlandstalig koor. Er wordt vrijblijvend informatie gegeven. Geef je op of vraag informatie via info@charlesvermeer.nl. Kijk voor meer info op:

www.charlesvermeer.nl

Orgelmarathon

Capelle - Capelle telt vele kerkgebouwen, dus ook veel organisten. Genoeg om - net als in 2018 - een orgelmarathon te organiseren op Nationale Orgeldag, zaterdag 14 september, tijdens het Open Monumentenweekend . Acht organisten uit evenzovele Capelse kerken doen mee met dit concert op het fraaie Leeflang-orgel in de RK Pauluskerk. Iedere organist speelt 10-12 minuten orgelmuziek naar eigen keuze: van Bach tot beat. De deelnemers zijn Rob van Esseveldt (Oosterkerk), August Heij (Ontmoetingskerk/Gereformeerd), Hans Joosse (Ontmoetingskerk/Hervormd), Ger Lugtenberg (Pauluskerk), Rien Noordhuis (Hoeksteen), Thomas Offereins (Voorhof), Bas Star (Schenkelkerk) en Jan Vermeulen (Nieuwe Westerkerk, Schenkelkerk). Inloop vanaf 13:30 uur. Aanvang concert 14:00 uur, verwacht einde 15:30 uur. Drankje na. Toegang is vrij, deurcollecte na afloop. Adres: St. Paulus' Bekering, Merellaan 352. Vrij parkeren.

Concert

Zuidplas – Zaterdag 14 september verzorgt de Leidse organist Willeke Smits het orgelconcert in de Oude Kerk (Kerkgang 3) van Nieuwerkerk aan den IJssel. Willeke Smits is organist van de Leidse Hooglandse kerk en daarmee vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het romantische Willisorgel. Willeke heeft een aantal prachtige cd's uitgebracht, waaronder een dubbel cd met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johan Sebastiaan Bach. Het orgel in de oude kerk van Nieuwerkerk is het Van Assendelft orgel stammend uit 1778. Het concert vindt plaats om 20:00 uur en de toegang bedraagt €7,50, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang €5. Van harte welkom!

Alphacursus

Nieuwerkerk - Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt aangeboden vanaf woensdag 18 september een Alpha van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19.00 uur tot 21.30 uur in de Vluchtheuvel, Kerkgang 2 nabij de Oude Dorpskerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meer informatie op alphacursus.nl of neem contact op met Rien van Beuzekom, 0180-314258, alphanieuwerkerkadijssel@gmail.com

CJG festival

Capelle - Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseert CJG Capelle aan den IJssel een gezellig, gratis CJG festival! Van 10:30 tot 16:00 uur zijn er allerlei leuke activiteiten en workshops voor kinderen, jongeren, ouders, verzorgers, opa's en oma's. Er is een mini-draaimolen, kinderen kunnen selfies laten maken, nagels lakken, gezonde traktaties maken en kijken naar leuke proefjes van Dr. Splash! Voor (groot)ouders zijn er interessante workshops, bijvoorbeeld over hooggevoeligheid, piekeraars, smartphonegebruik, babymassage en haptonomie. En dat is nog niet alles! Kijk voor het programma en meer informatie op www.cjgcapelle.nl/cjg-festival Kom je ook?

Taalcursus

Capelle - Voor de groepscursussen Engels en Spaans zijn er nog plaatsen vrij op diverse taalniveaus. Voor de groepscursus Spaans zijn er nog plaatsen vrij op niveau beginners en beginners plus. Stap voor stap leert u in de taal spreken of vlotter communiceren. Doel: Binnen een half jaar is uw Engels op comfortabel spreekniveau! U kunt u inschrijven of informatie opvragen via: de website. Of stuur een mail naar: info@eurotaal.com Ook mogelijk, bel voor informatie met studieadviseur Laurens 't Hart - 0653 317 615.

www.eurotaal.com

Schilderen

Capelle - Op 16, 18 en 19 september starten er weer nieuwe schildercursussen in Capelle aan den IJssel bij Elly Kern. Wil jij graag leren schilderen met olie of acryl, pastel leren of aquarel leren op diverse avonden en een dag deel kan dat. In een licht en ruim en gezellig atelier aan het Hollandsch Diep 63x. Interesse of meer informatie mail dan naar kern.art.ek@gmail.com of bel naar 0648155336.

Shopbox

Meer berichten