Marja Smit toont de nieuwe folder met activiteiten in het Van Cappellenhuis. Foto: Annemarie van der Ploeg
Marja Smit toont de nieuwe folder met activiteiten in het Van Cappellenhuis. Foto: Annemarie van der Ploeg

'Wij zijn er voor meer dan cultuur'

Het Van Cappellenhuis aan de Dorpsstraat 164 in Capelle is een Rijksmonument. Er is niet alleen ruimte voor cultuur, maar er zijn ook ruimtes te huur voor feesten, vergaderingen, zakenbijeenkomsten en trouwerijen. Op 14 september is er van alles te doen in het kader van Open Monumentendag.

Annemarie van der Ploeg

Capelle - Iedereen kan die dag kennismaken met alles wat hier te beleven valt tussen 10.00 en 16.00 uur. Marja Smit doet de programmering en is samen met 43 vrijwilligers verantwoordelijk voor de organisatie. "Op 14 september is het hier weer groot feest. Er zijn hier rondleidingen, maar er is nog veel meer te doen. Op 13, 14 en 15 september is er een grote kunstsale annex expositie. Tijdens de expositie zijn er schilderijen te koop, echter niet sterk afgeprijsd. Die van de sale zijn te koop tegen dumpprijzen.

"De hele dag zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar, de gastvrouwen geven informatie. Bij mooi weer is er buiten een terras. 's Ochtends en 's middags zijn er schilderworkshops, die €5,- kosten. We vertonen twee keer de film 'Three first kisses', gemaakt door Jeugdtheater Quint en er zijn diverse muziekoptredens, ook van het vrouwenkoor wat hier repeteert en van een ensemble van de SKVR", legt Smit uit.

Het seizoen gaat ook weer van start. Smit vertelt: "De luisterkring gaat starten en elke vrijdagochtend worden er kunstlezingen gegeven door Patricia Huisman, kunsthistorica. De basis van onze programmering zijn de klassieke kamermuziekconcerten. Het eerste concert wordt gegeven op 29 september door het Iers Keltisch Ensemble Camelot, niet echt klassiek maar het leunt er tegenaan.

"Het ensemble 'De Bezetting Speelt' is voor 2019-2020 artists in residence en geeft een serie van vier concerten (met korting). We gaan samenwerken met Grounds WMDC waardoor er meer wereldconcerten komen. Maar er komt ook jazz en er komen concertjes van een uur van 'Klassiek op Zuid'. Heel bijzonder is het concert van Maya Fridman, die een bewerking maakte van een opera van Prokofjev, The Fiery Angel. In het kader van verbreden treedt kamerpop duo 'Sommerhus' op.

Wij zoeken vrijwilligers als gastvrouwen, maar ook coördinatoren voor diverse activiteiten. Ook jonge mensen zijn van harte welkom. Informatie vragen of aanmelden kan bij voorzitter Theo Smit, email: theosmit@kpnplanet.nl of tel. 06-54708706. Kijk voor meer informatie, aanmelden voor activiteiten of reserveren van kaarten op:

www.vancappellenhuis.nl

Shopbox

Meer berichten