Startfoto Ronde van West.
Startfoto Ronde van West. (Foto: Walter de Graaf)

Regionale top aanwezig bij 12e editie PLUS 's-Gravenland Ronde van West.

Een aantal regionale toplopers zijn aanwezig bij de 12e editie van de PLUS ‘s-Gravenland Ronde van West die op dinsdagavond 27 augustus plaatsvindt in Capelle aan den IJssel.

Capelle - Zo is plaatselijk aanstormend talent Leendert van der Lugt, in mei nog winnaar op de langste afstand van Nesseloop, is van de partij en recent nog tweede op de marathon in Zeeuws Vlaanderen.

Er is dit jaar plaats voor 1000 deelnemers over vier afstanden. Inmiddels zijn al ruim 700 inschrijvingen binnen. De verwachting is dat de laatste 300 inschrijvingen komende week nog binnen komen.

Het is dit jaar, net als vorig jaar, alleen mogelijk om in te schrijven via voorinschrijving. Er is dus geen na-inschrijving op locatie. Deelnemers kunnen via de website inschrijven voor vier verschillende afstanden, te weten ; 1-2-5 en 10 km.

Starttijden van de afstanden zijn als volgt; 18:45 uur : 1 km, 18:55: 2 km, 19:15 uur: 5 km en de hoofdafstand van 10 km start om 20:00 uur.

Tijdregistratie wordt ook dit jaar weer haarscherp verzorgd door Racetimer. Ook is dit jaar de uitslagenservice van Racetimer weer aanwezig, waar deelnemers direct na afloop op digitale schermen hun uitslag kunnen teruglezen. Uiteraard kunnen zij de dag erna op de website ook weer hun finishvideo terugkijken.

De Ronde van West wordt dit jaar muzikaal opgeluisterd door DJ-Kes die vanuit zijn glitter-golf de muzikale hits ten gehore brengt en op het evenemententerrein verzorgt zangeres Belinda een afsluitend optreden

Net als voorgaande jaren kunnen de deelnemers een extra donatie doen. Dit jaar is gekozen voor de gaat de opbrengst naar de organiseren Buurtgroep Capelle West die in het kader van haar 40 jarig bestaan een aantal extra activiteiten organiseert.

Deelnemers doen er verstandig aan om op te fiets te komen. Neemt niet weg dat er voor de lopers die van buiten de gemeente / regio komen voldoende parkeerruimte aanwezig is bijvoorbeeld op het bedrijventerrein en op de Nijverheidsstraat.

Meer informatie over en inschrijven voor de Ronde van West kan op: 

www.rondevanwest.nl en op facebook https://www.facebook.com/RondeVanWest/