"Als u vindt dat u uw stem weer een trainingsbeurt nodig heeft, dan kan dat bij de Minicursus Operazingen."
"Als u vindt dat u uw stem weer een trainingsbeurt nodig heeft, dan kan dat bij de Minicursus Operazingen." (Foto: Picasa)

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Klussen op hoog niveau

Nieuwerkerk a/d IJssel - Van je zolder een volwaardige kamer maken? Dat doe je in een handomdraai na het bijwonen van de projectshow 'Zolder Verbouwen' bij Hornbach in Nieuwerkerk a/d IJssel. Een interactieve sessie van een uur die ieder weekend in augustus tot en met 8 september door professionals van de bouwmarkt begeleid wordt. "Iedereen kent het typische zolder probleem: in de zomer is het er snikheet, in de winter ijskoud", vertelt vestigingsmanager Leander Verwoerdt. "Wij horen vaak dat de zolderruimte vaak onvoldoende wordt benut. Zonde, want met een kleine inspanning kun je zelf de zolder gemakkelijk van een opslagkamer tot volwaardige kamer transformeren. Dat laten we zien tijdens onze projectshow. Die organiseren we elke zaterdag om 14.00 en 16.00 uur en op zondag op 13.00 en 15.00 uur." De specialisten van de bouwmarkt, gelegen aan de Laan van Avantgarde 1, starten de projectshow met een korte demonstratie. Daarna kunnen bezoekers zelf aan de slag met de aangereikte tips: denk aan het aanbrengen van isolatie tussen de spanten van het dak, het bekleden van de wanden met gipsvezel- of gipskartonplaten en het afwerken van het schuine dak.

Operazingen

Regio - Na de Zomervakantie kunnen belangstellenden elke donderdagavond vanaf 29 augustus om 19.30 uur binnen lopen in de Open Hofkerk aan de Hesseplaats nr. 441 om mee te doen aan operazingen. Iedereen man, vrouw, jong en oud is daar welkom bij het Rotterdams Operakoor, dat al sinds 1923 de composities van deze muziekgenieën vertolkt. "Als u vindt dat u uw stem weer een trainingsbeurt nodig heeft, dan kan dat bij de Minicursus Operazingen. Verras uzelf en anderen en doe mee aan de gezellige, creatieve muzikale avonden." Jaarlijks is er het Nieuwjaars Concert in de Doelen en op andere podia met orkest en solisten. Meer informatie staat op www.rotterdams operakoor.nl. "Kom langs en ervaar hoe leuk het is."

Alpha cursus

Regio - Op donderdag 5 september start de nieuwe Alpha cursus met een vrijblijvende introductie/ kennismakingsavond. De locatie is Evangelische Gemeente Ommoord (bij metrostation Hesseplaats), aanvang om 19.45 uur.
De cursus duurt dan tot en met donderdag 12 december, met een speciaal thema-weekend op 1-2-3 november (over de Heilige Geest). De Alpha cursus is een interactieve en relevante kennismakingscursus met de kerk, het christelijk geloof en de bijbel, inclusief een cursusboekje voor elke deelnemer. En helemaal gratis ! Geschikt voor jong en oud. De overige cursusavonden (ook op donderdag) beginnen om 18.45 uur met een gezamenlijke maaltijd vooraf. Meer info via de website of tel 010-4614763. Aanmelden kan nu al via alpha@evgom.nl

alpha-cursus.nl

Kom bridgen

Capelle - Wie weer wil bridgen, is welkom op 'Bridge Club IJsselzicht. ''Op maandag 2 september starten we het nieuwe seizoen. Wij zijn een kleinschalige club. Kom eens vrijblijvend langs dan kunt u een avond meespelen. Wij spelen op maandagavond in Residentie IJsselzicht, St. Helenabaai 1, Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie kunt u bellen met de wedstrijdleider, Paulien Brouwer, tel. 06-25417773 of tel. 010 4510081 of mail naar p.d.brouwer@t-mobilethuis.nl

Dansen
houdt je jong

Capelle - Ben je de 30, 40 en 50+ van nu en jong van hart en boordevol energie en levenslust? Kom dan lekker dansen en uitgaan tussen leeftijdgenoten in een smaakvolle en gezellige danszaal in plaats van tussen studenten, teens, twens. Het kan in Club NUL 10 in Capelle aan den IJssel. Club NUL 10 organiseert dansfeesten voor singles en stelllen zoals good old Airport Dancing vroeger deed van 21.00 uur tot 01.00 uur! Met top Dj's zoals Dj Jan streefland, Dj Murphy, Dj Nijkie, Dj Peter Maurits en meer! Meer informatie op: https://www.clubnul10.nl/

Locatie: Danscentrum Dance World, Onderdiep 25 Capelle a/d IJssel.

Klaverjassen

Capelle - Iedere dinsdagavond is er om 19.45 uur klaverjassen in de Trefhoek. Je kunt gewoon binnenlopen en als als je wilt meedoen kan dat ook. Er is geen lidmaatschap voor nodig en er wordt gespeeld voor waardebonnen te besteden bij AH. Bovendien is er een tombola met leuke prijsjes. Bij ons is gezelligheid troef. Kom dus gewoon even langs of voor info stuur een mail naar siebepieterdeboer@gmail.com
Buurthuis de Trefhoek, Schermerhoek

Van inktpot
tot Ipad

Capelle - In het historisch museum aan de Bermweg 13 is nog tot zaterdag 17 augustus de expositie te zien die de ontwikkeling van de scholen in Capelle weergeeft. Onder de titel Van Inktpot tot iPad wordt teruggeblikt op de ontwikkelingen in het (basis)onderwijs. Een fotowand met nostalgische foto's van schoolklassen en activiteiten in en buiten school laat je terugkeren naar je schooltijd. Vitrines met schoolspullen vertellen het verhaal van veranderde methoden van onderwijs. Kun je nog (schoon)schrijven met een kroontjespen? Probeer het nog eens in ons museum. Het museum is iedere zaterdag geopend tussen 13.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Shantycafé

Regio - Op zondag 18 augustus is er Shantycafé aan boord van het rode lichtschip V11 in de Wijnhaven t/o nr. 101 te Rotterdam. Toegang gratis en het duurt van 15.00 tot ongeveer 18.00 uur. Het gaat om het spontaan zingen en musiceren van de aloude werkliederen uit de oude zeilvaart. "Breng je muziekinstrument mee en zing die ene solo die je al lang wilde zingen. De aanwezigen zullen zeker mee zingen. Een toepasselijk gedicht of verhaal willen we ook graag horen. De werkliederen van weleer worden in vele talen gezongen. Zeker ook in het Nederlands. Met het shantyfestival is er een workshop die oude shanty's weer een nieuw leven zullen geven. Kijk ook op de website van www.shantyfestivalrotterdam.nl dat in september plaatsvindt.