Dana in actie. Foto: Harry Gielen
Dana in actie. Foto: Harry Gielen (Foto: HARRY GIELEN)

Capelse Jeugdschaker Dana Verheij eindigt in de top op EK

Van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 10 augustus werd in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, het Europees Jeugdschaakkampioenschap gehouden. Van schoolschaakvereniging Klim-Op uit Capelle a/d IJssel was Dana Verheij als één van de deelneemsters aanwezig.

Capelle / Bratislava - Zij werd eerder dit jaar Nederlands meisjeskampioene t/m 12 jaar en was daardoor geplaatst voor dit EK. In Bratislava werden in totaal 9 ronden afgewerkt met een bedenktijd van anderhalf uur per persoon per partij + 30 seconden per zet.

Elke dag werd een ronde gespeeld. Dana behoorde niet tot de favorieten en de meeste deelneemsters hadden een hogere rating dan Dana. Het Oost-Europese schaakgeweld uit onder meer Rusland, Armenië, Georgië en Azerbeidzjan was aanwezig. Dana trok zich niks aan van die sterker geachte tegenstandsters en speelde geweldige schaakpartijen.

Na 9 partijen had zij de voor onmogelijk gehouden score van 6,5 uit 9 behaald. Ze won 6 partijen, verloor er twee en speelde één keer remise. In de laatste ronde moest zij haar meerdere erkennen in de latere Russische kampioene.

Maar Dana eindigde op een fraaie gedeelde zesde plaats! Van tevoren was dat voor niet mogelijk gehouden. Schoolschaakvereniging Klim-Op is dan ook supertrots op haar lid!

Shopbox

Meer berichten