In Brugklas, de musical gaan Max, Selma, Emma, Jamie en een nieuwe brugpieper een hiphopmusical over Willem van Oranje maken.
In Brugklas, de musical gaan Max, Selma, Emma, Jamie en een nieuwe brugpieper een hiphopmusical over Willem van Oranje maken. (Foto: )

Lekker puberen in het Isala

Nu de schoolvakantie ten einde is, begint het nieuwe seizoen in het Isala Theater. Diverse voorstellingen gelden als feest van herkenning voor alle leden van het gezin.

Capelle - Zo mogen fans van de scripted-reality jeugdserie Brugklas de gelijknamige musical niet missen. En dat het leven met pubers nooit saai is voor ouders, staat centraal in de voorstelling Tis hier geen hotel.

De populaire en met de Gouden Stuiver 2017 bekroonde?tv-serie Brugklas komt naar het theater. Zo kan het publiek alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school van nóg dichterbij meemaken. In Brugklas, de musical gaan Max, Selma, Emma, Jamie en een nieuwe brugpieper een hiphopmusical over Willem van Oranje maken.

Max vindt het een vet idee. Maar Emma wil per se?de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? Een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven. Idool Niek Roozen speelt een van de hoofdrollen dinsdag 11 februari in het Isala.

Voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest, is de humoristische en soms gênante voorstelling Tis hier geen hotel te zien op vrijdag 17 januari. Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, complete chaos in de slaapkamer; het puberouderschap kan een emotionele rollercoaster zijn.

Cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth laten op nuchtere wijze zien hoe je het met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren als ouder overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn. En passant blikken ze ook nog terug naar hun eigen pubertijd.

Meer informatie over alle (familie)voorstellingen is te vinden op www.isalatheater.nl.