Donderdag 26 november geeft een professor in parapsychologie een huiveringwekkende lezing over spookverhalen tijdens de voorstelling Ghost stories.
Donderdag 26 november geeft een professor in parapsychologie een huiveringwekkende lezing over spookverhalen tijdens de voorstelling Ghost stories. (Foto: )

Sidderen van angst

Door de redactie

Voor Ghost stories geldt niet voor niets het leeftijdsadvies vanaf 16 jaar. De avond van donderdag 26 november wordt een achtbaan van huiveringwekkende momenten met onder andere André Dongelmans, bekend van De luizenmoeder. Een professor in parapsychologie genaamd Dr. Kuiper geeft een lezing over spookverhalen. Bang zijn was nog nooit zo leuk.

Capelle - Naast deze geestverhalen zijn er komend seizoen een aantal spannende toneelstukken te zien in het Isala. Bijvoorbeeld de politieke toneelthriller Een heilige avond op zaterdag 23 november. Een Kafka-achtig stuk over een vrouw die ervan wordt verdacht een terroristische aanslag te hebben beraamd. De politieman die haar ondervraagt, heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Een andere must-see is Enkele reis met onder andere Bram van der Vlugt zondagmiddag 8 maart. Een intrigerende thrillerkomedie over twee zussen die een enkele reis naar een tehuis als hun ergste nachtmerrie zien. Ze schakelen een sinistere heer in om hen te helpen bij hun laatste wens. Hoe het afloopt, is tot aan het einde toe niet te voorspellen.
Aangrijpend is ook het stuk De aanslag, met een sublieme rol van Victor Löw, te zien dinsdag 21 april. In de hongerwinter van 1945 komt de familie van de twaalfjarige Anton om bij een aanslag op een NSB'er. Terwijl hij uitzoekt wat er precies gebeurd is, komt Anton erachter hoe dun de scheidslijn is tussen goed en slecht. Het verhaal van Harry Mulisch heeft niets aan zeggingskracht verloren. Zaterdag 15 februari is het muziektheaterstuk Vietnam te zien, over de gevluchte Minh Vu die dagenlang met vrouw en negen kinderen op zee dobberde. Een ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis.

Kijk op www.isalatheater.nl.

Shopbox

Meer berichten