Trainer Ton van Bremen verheugt zich er dan ook om zijn stevig gerenoveerde selectie weer te zien. Foto: John Wijntjes
Trainer Ton van Bremen verheugt zich er dan ook om zijn stevig gerenoveerde selectie weer te zien. Foto: John Wijntjes

Ton van Bremen heeft er veel zin in!

Met een schone lei aan een nieuw seizoen beginnen. Als één club daar aan toe is, is het vv Capelle wel. Trainer Ton van Bremen verheugt zich er dan ook om zijn stevig gerenoveerde selectie weer te zien.

Jan J. Timmer

Capelle - "Het was een pittig jaar , grijnst de 51-jarige oud-prof, terugblikkend op het voorbije seizoen waarin hun halverwege de rit het trainersstokje overnam van Ron Timmers.

"Mijn voorganger had al een paar eer aangegeven niet meer uit deze selectie te kunnen halen, en omdat we op dat moment slecht voorstonden was één en één twee.

"Ik hield me tot dat moment bezig met scoutingzaken, maar besloot toch op het verzoek van de club in te gaan. Dat had twee redenen: ik wilde Capelle niet in de steek laten én ik zag toch perspectief in de spelersgroep, alleen was het wél zaak om wat aanpassingen te doen in ons spel.

"De groep wilde graag aanvallend voetballen met veel druk naar voren. Ik heb dat één wedstrijd aangezien - tegen Achilles Veen, 4-2 verlies, red.). Dat duel maakte meteen duidelijk dat we op die weg niet door moesten gaan.

"Ik koos voor een andere manier van voetballen: teruggetrokken en aanvallen vanuit de omschakeling. Vanaf dat moment gingen we punten pakken en wisten we zelfs een mooie serie neer te zetten.

Uiteindelijk hebben we zonder nacompetitie het vege lijf weten te redden in de Hoofdklasse."

Komend seizoen wil Van Bremen de bakens enigszins verzetten "Zeker thuis gaan we proberen aan te vallen, zegt de man die eerder Capelle succesvol trainde in de roemruchte 'Topklasse-periode'.

"Dat kán met de groep die we nu hebben. Er zijn een stuk of twaalf nieuwe spelers bijgekomen, voetballers die ons sterker maken. Waartoe het gaat leiden?

"Laten we eerst maar eens bij de onderste plaatsen vandaan blijven. De middenmoot zou al prima zijn. Praten over promotie lijkt me niet verstandig. We zijn nog niet in de positie om dat woord in de mond te nemen. Eerst maar eens wat neerzetten waar we mee vooruit komen."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden