Voetballen voor verbinding in Capelle

Om elkaar beter te leren kennen, organiseren bewoners van de wijk Oostgaarde op 24 juli van 14.00 tot 17.00 uur een voetbaltoernooi op het Cruyff Court bij de Purmerhoek.

Capelle - Dit doen zij in het kader van de initiatieven Onze Vreedzame Wijk en Gewoon Schoon. De voetbalwedstrijd wordt afgesloten met een zomerse barbecue tot 18.00 uur. De Capelse wethouder van sport, Harriët Westerdijk, is aanwezig voor de prijsuitreiking.

Het voetbaltoernooi koppelt de twee projecten Gewoon Schoon en Onze Vreedzame Wijk en brengt bewoners en netwerkpartners op sportieve manier bij elkaar.

Tijdens het toernooi jureert een kinderjury op hoe 'vreedzaam' de teams zijn: helpen de teamleden elkaar en zijn ze vriendelijk naar de tegenpartij? Bewoners en professionals in de wijk (waaronder de stadsmarinier en de wijkagent) nemen het tegen elkaar op in teams van vijf personen.

Ook zijn er teams voor kinderen onder de 12 en boven de 12 jaar oud. De wedstrijdjes duren 2 keer 5 minuten. Na het voetbaltoernooi kunnen bewoners genieten van een heerlijke barbecue.

Bewoners Leka, Sanar en Noozha bereiden salades en Mila zorgt voor een heerlijke kippensoep. Barbecuemaster Nelson zorgt ervoor dat het vlees lekker zal smaken.

Gewoon Schoon

In januari 2018 is het project Gewoon Schoon gestart in de Hoekenbuurt. Bewoners en netwerkpartners werken samen om hun buurt nog fijner te maken op gebied van schoon, heel en veilig. Iedere maand brengen bewoners op ludieke wijze verschillende zaken onder de aandacht, met ondersteuning van Welzijn Capelle.

Zo toverden zij zwerfwinkelwagentjes om tot plantenbakken, wc-potten kregen een metamorfose en ze hielden een fietsparade. Op de Facebookpagina van Gewoon Schoon zijn alle acties te zien.

Vreedzame Wijk

Het programma Vreedzame Wijk komt voort uit de Vreedzame School. Daar leren kinderen allerlei sociale en burgerschapscompetenties, zoals conflicten oplossen, (menings)verschillen overbruggen en verantwoordelijkheid dragen.

Partners die veel met kinderen werken – bijvoorbeeld politie, Sportief Capelle en speeltuinvrijwilligers – volgen de 'vreedzame' training om de kinderen op dezelfde manier te kunnen begeleiden. Meer weten? Kijk op welzijncapelle.nu/onze-vreedzame-wijk.

Locatie en aanmelden

Buurtbewoners die hun buurt Gewoon Schoon willen houden of willen meedoen aan het voetbaltoernooi of de barbecue kunnen zich opgeven bij het sociaal wijkteam via swto@welzijncapelle.nu.

Het voetbaltoernooi is georganiseerd in samenwerking met bewoners, Speeluitleen de Driehoek, Welzijn Capelle, Sportief Capelle, Gemeente Capelle aan den IJssel, politie, handhaving en Hart voor de Hoeken.

Shopbox

Meer berichten