Een kleine impressie van wat er bij atelier De Zwaan allemaal te doen is.
Een kleine impressie van wat er bij atelier De Zwaan allemaal te doen is.

Nieuw in Capelle: creatieve dagbesteding De Zwaan

Sinds juni van dit jaar heeft atelier De Zwaan een tweede locatie geopend in Capelle aan den IJssel in de wijk De Terp. Drie jaar geleden is De Zwaan gestart in Gouda en nadat bleek dat De Zwaan aan een grote vraag bleek te voldoen, hebben we de stap naar Capelle gemaakt.

Capelle - De Zwaan is er voor mensen die (soms tijdelijk) niet kunnen werken maar die wel graag actief bezig willen zijn, maar ook voor mensen die behoefte hebben aan creatieve activiteiten buitenshuis om sociale contacten op te doen en structuur aan te brengen of te behouden in hun leven.

WerkAtelier De Zwaan biedt vele mogelijkheden in onze goed uitgeruste ateliers. Je kunt bij ons aan de slag op het gebeid van textiel, vilten, weven, naaien, keramiek, schilderen en meubeldesign.

Denk bijvoorbeeld aan het maken en decoreren van servies, het naaien van tassen, het weven van theedoeken en kleden en het opknappen en beschilderen van gebruikte meubels.

"Zo werk je aan je persoonlijke doelen, kun je elkaar inspireren en worden er producten gemaakt voor de reguliere verkoop of gewoon voor jezelf. Creatieve ervaring is niet nodig; onze zorg- en kunstspecialisten staan klaar om je te ondersteunen. Voor iedereen is er wat te doen en te leren. De programma's binnen de ateliers zijn afwisselend en op maat te maken.

"Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een actieve dagbesteding waar je nieuwe vaardigheden kunt ontwikkelen? Dan bieden wij voor mensen van 18 tot 100 jaar met één van de bovengenoemde indicaties (of die deze willen aanvragen) een dagprogramma aan.

"Je kunt meehelpen met het maken van ambachtelijke producten. Doelen zijn: gezelligheid, positieve ervaringen opdoen, het doorbreken van eenzaamheid, een sociaal netwerk opbouwen of vergroten, vaardigheden uitbreiden en/of behouden.

"Je kunt meedoen van 1 tot en met 8 dagdelen per week. Jouw indicatie geeft aan wat kan en mag. Onze specialisatie is het begeleiden van mensen met een LVB en/of GGZ-achtergrond, maar we zijn er ook voor ouderen die moeite hebben met deelname aan de maatschappij door verschillende factoren. Iedereen is vrij om eens een kijkje te komen nemen.

"Soms is er in je leven veel gebeurd en heb je tijd nodig om alles op een rijtje te zetten. Soms loop je een periode bij een behandelaar, soms kom je van buiten Nederland en heb je een moeilijke tijd achter de rug. Of je hebt school al jong verlaten en daarna wilde het niet meer echt lukken.

"Je weet niet wat je mogelijkheden zijn en waar je talenten liggen. Belangrijk is om te onderzoeken op welke wijze je kunt deelnemen aan de maatschappij. Terug naar school, werken, vrijwilligerswerk of gewoon via de WMO meewerken in een atelier?

"Je krijgt de kans om dit bij de ateliers van De Zwaan te onderzoeken. Het werkatelier en de zorgondersteuning kunnen jou hierbij helpen. Ook hier telt dat de indicatie bepaald hoeveel je kunt deelnemen.

Aanmelden?

"Je kunt ons altijd bellen of mailen voor een afspraak. Vrijblijvend binnenlopen kan ook; elke woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur voor een kopje koffie en een rondleiding.

"Als meedoen bij De Zwaan jou aanspreekt en past bij je wensen, dan kun je bij ons aan de slag mits je een indicatie hebt. Heb je die nog niet? Wij kunnen je helpen met de aanvraag hiervan of jou helpen bij het zoeken naar andere financieringsmogelijkheden.

"Als je niet zeker weet of De Zwaan iets voor jou is, kun je altijd een middag proefdraaien en daarna pas beslissen of je mee wilt blijven doen.

"Wij zijn geopend van maandag t/m donderdag van 9 tot 16.30 uur."

Marsdiep 1, Capelle aan den IJssel (de Terp). Tel. 010 4507925.

Shopbox

Meer berichten