Alles werd uit de kast gehaald voor een onvergetelijk eindfeest met als thema: Obs West goes Back to the Future. 
Alles werd uit de kast gehaald voor een onvergetelijk eindfeest met als thema: Obs West goes Back to the Future. 

OBS West viert 150-jarig bestaan met Burgemeester

Het gehele schooljaar is het al groot feest op openbare basisschool West in Capelle aan den IJssel. De school bestaat namelijk 150 jaar. Als afsluiting van het schooljaar maakten de leerlingen op vrijdag 12 juli een reis door de tijd. Alles werd uit de kast gehaald voor een onvergetelijk eindfeest met als thema: Obs West goes Back to the Future. 

Capelle - Met een spectaculaire opening worden de leerlingen meegenomen in het verhaal van de professor en zijn tijdmachine. De tijdmachine is namelijk kapot. Leraren verkleed als holbewoner, monnik, cowboy, indiaan en ridder moesten weer terug naar hun eigen tijdvak.

Daar hadden we de leerlingen hard voor nodig. Gedurende de dag speelden de leerlingen diverse spellen, onder andere varen in bootjes, primitief koken, een kamelenrace en het bestormen van een kasteel middels een katapult. Hiermee wisten zij munten te verdienen.

Het was een strijd om tijdens de spellen zoveel mogelijk munten te verzamelen, maar ook een strijd met het weer. Ondanks de regen mocht de pret niet drukken. 

De dag werd afgesloten met een bijzonder moment. Burgemeester Peter Oskam bezocht Obs West voor het begraven van de tijdcapsule. Een capsule waarin boeken en momenten van dit schooljaar zijn verzameld. De capsule wordt in 2040 weer geopend. Welke reis door de tijd hebben we dan meegemaakt? Dat is nog een tijdje afwachten. 

Shopbox

Meer berichten