Foto: Marco De Swart

Nierstichting zoekt collectanten in Capelle aan den IJssel

Voor de landelijke collecteweek van 15 t/m 21 september zoekt de Nierstichting enthousiaste collectevrijwilligers in Capelle aan den IJssel.

Capelle aan den IJssel - Door heel Nederland collecteren in deze week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. En dat is hard nodig, want het leven van een nierpatiënt is geen leven, maar overleven.

Met de collecteweek in zicht, zoekt de Nierstichting in met name Capelle aan den IJssel nog nieuwe enthousiaste collectanten. "Ook zijn wij op zoek naar een collectecoördinator voor het gebied Middelwatering. Een collectecoördinator is een belangrijke schakel. Zonder hem of haar kan er in een regio geen collecte plaatsvinden."

"De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting", benadrukt Cees de Krijger, regiomanager van de Nierstichting. "Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil."

Aanmelden

Aan de Nierstichting zijn inmiddels ruim 60.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Capelle aan den IJssel bereikt.

Een collectant investeert gemiddeld twee uur van zijn of haar tijd per jaar aan de collecte. Maar maakt daarmee voor nierpatiënten een wezenlijk verschil. Nierpatiënten hebben de hulp van collectevrijwilligers heel hard nodig. Loopt u twee uurtjes mee in uw buurt? Meld u aan via www.nierstichting.nl/2uur.

Als coördinator organiseert u de jaarlijkse collecte in Middelwatering. U bent het gezicht en eerste aanspreekpunt van de Nierstichting, daarmee bent u een belangrijke en waardevolle schakel.

Organiseert u graag en kunt u anderen enthousiast maken? Dan is coördinator worden wellicht iets voor u en vertellen wij u daar graag meer over. Neemt u dan contact op met de collecteafdeling van de Nierstichting via telefoonnummer 035-6978050 of stuur een e-mail aan collecte@nierstichting.nl

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl

Shopbox

Meer berichten