Op 11, 12 en 13 juli worden bezoekers getrakteerd op aantrekkelijke openingsacties, friet, ijs en een gratis autowasbeurt.
Op 11, 12 en 13 juli worden bezoekers getrakteerd op aantrekkelijke openingsacties, friet, ijs en een gratis autowasbeurt. (Foto: )

Wat is er te doen in de buurt?

Open huis

Regio - Op zaterdag 13 juli houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde van 10.00 tot 17.00 uur open huis. Wie meer wil weten over hoe honing gemaakt wordt, hoe een bijenvolk leeft of hoe op eenvoudige wijze een bij-vriendelijke tuin gecreëerd kan worden, kan op deze en andere vragen antwoord krijgen.
Elk uur start een rondleiding langs de bijenkasten en door de bloeiende drachttuin. In de prachtige hoogstamboomgaard kan je in gesprek gaan met imkers van het gilde, net geslingerde honing proeven en kopen, waskaarsen maken en nog veel meer. Uiteraard is er Koek&Zopie. Locatie: Nesseweg (ongenummerd). Vanaf Ommoord ca. 200 m de Nesseweg op richting Zevenhuizen. Het Ambrosiusgilde is de imkervereniging voor de regio Rotterdam. Zij zet zich in voor het behoud en de uitbreiding van het natuurlijke leefmilieu voor bijen. Daarnaast worden cursussen aangeboden die opleiden tot imker, wordt er voorlichting gegeven en worden er bijenproducten verkocht.

Gratis fysio spreekuur

Capelle - Heeft u advies nodig over een lichamelijke klacht, of het hervatten van werk of sport? Twijfelt u of fysiotherapie wat voor u kan betekenen? De hele maand juli kunt u bij Fysiotherapie MSC Capelse Brug terecht tijdens het gratis wekelijks inloopspreekuur op woensdagochtend van 8.00 tot 9.00 uur; een afspraak is niet nodig. Tijdens dit gratis inloopspreekuur wordt uw klachtenbeeld beoordeeld door een fysiotherapeut door middel van een screening. Deze screening wordt gedaan aan de hand van een gesprek en een klein onderzoek (als dat nodig is). Tijdens het gratis inloopspreekuur zal er geen behandeling plaatsvinden. De fysiotherapeut zal na de screening samen met u gaan kijken wat het beste vervolg voor u is.
Locatie: Rhijnspoor 251 Capelle aan den IJssel. Meer informatie via, tel. 0180 519 001.

Maaltijd voor mantelzorgers

Capelle - Op maandag 17 juni genoten zo'n 30 mantelzorgers van een heerlijke maaltijd in wijkrestaurant Schenkel. Samen met Pameijer organiseert het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle hier elke twee maanden een etentje waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Tussen de gangen brak Dineke Schaaphok van het Servicepunt Mantelzorg het ijs. Ze stelde vragen die de aanwezigen konden beantwoorden door te gaan staan of zitten: Bent u mantelzorger of niet? Zorgt u voor uw ouder, partner, kind of iemand anders? Dat maakte meteen zichtbaar dat sommigen aan meerdere mensen mantelzorg geven. Bij de volgende gang wisselden de eters persoonlijke verhalen uit en leuke ervaringen met de Mantelzorgpas. Ook konden ze vragen stellen.

Het volgende MantelzorgMenu is op maandag 12 augustus. Aanmelden kan tussen 29 juli en 8 augustus bij het VIP, 010 - 264 02 20 of vip@welzijncapelle.nu (vermeld: MantelzorgMenu, aantal personen en eventuele dieetwensen). Kosten: € 4,00. Bij de maaltijd zijn melk, karnemelk en water inbegrepen, overige drankjes zijn voor eigen rekening. Let op: er is plaats voor maximaal 30 gasten.

Zomermarkt

Regio - Op 12 juli aanstaande worden De Dorpsstraat en de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel omgetoverd tot een gezellige Summer Market, met een Ibizasfeertje. De vele kramen op de Summer Market zorgen voor een exclusief aanbod van producten gerelateerd aan het zonnige Ibiza zoals: lifestyle, fashion, jewels, beauty, maar ook voor een lekker drankje, hapje en heerlijke Ibizasounds! Op verschillende terrasjes bij tapasrestaurant Van S en Bourgondisch kunt u plaatsnemen en onder het genot van een drankje of hapje proeven van de ongedwongen Ibizasfeer en alvast in een vakantiestemming komen. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een optreden, gecombineerd met een workshop van Fabia Dance Center. DJ Dion Diozo Rikkert neemt de muziek deze middag en avond voor zijn rekening. Ook kinderen kunnen zich deze middag en avond prima vermaken; er worden leuke spelletjes georganiseerd op "Het Kinderplein". In de Legowinkel Brick King mogen zij weer naar hartenlust bouwen. Wat is er leuker om deze activiteiten te ontplooien met een geschminkt gezicht, want ook dat is mogelijk.

Dief- en Duifhuisje

Capelle - Zaterdag opent de Historische Vereniging het Dief- en Duifhuisje aan de Nieuwe Laan 11 voor bezoekers aan de expositie 'Roovers in de Oude Plaats'. De foto expositie laat het werk zien dat de fotograaf Jan Roovers in de periode 1947-1962 maakte in en rond De Oude Plaats, de buurt die werd gebouwd op het terrein van de gelijknamige steenfabriek. De buurt kreeg in 2004 de status beschermd dorpsgezicht. Op de zolder wordt het verhaal verteld van de Capelse kastelen. Een rondleiding door het Slotpark start om 14.00 uur. Het kleinste museum van Nederland is zaterdag gratis toegankelijk tussen 13.00 en 16.00 uur.

Openingsactie

Regio - Na een flinke verbouwing opent Volkswagen dealer M. de Koning Autobedrijven deze week feestelijk de vernieuwde vestiging aan de Vlambloem in Rotterdam Ommoord. Tijdens drie open dagen op 11, 12 en 13 juli worden bezoekers getrakteerd op aantrekkelijke openingsacties, friet, ijs en gratis autowasbeurt. Kijk voor meer informatie op:

www.mdekoning.nl

Tennistoernooi

Capelle - Het gezelligste tennistoernooi van Capelle vindt dit jaar plaats van 20 t/m 28 juli; het TOC Open Toernooi. Tijdens de toernooiweek worden er op Tennispark 't Hooghe Dorp, aan de Groenedijk, diverse activiteiten georganiseerd, een gezellige buitenbar én dagelijks heerlijk eten van de bbq. Dus ook voor niet-tennissers is een bezoek aan het toernooi zeker de moeite waard! Geen lid van een club, maar toch meedoen? Bij ons ben je lid binnen een uur en kan je je gelijk inschrijven! Verder geen verplichtingen, voor meer informatie neem contact op via info@toc-tennis.nl. Doe je ook mee?! Inschrijven kan via:

www.toc-tennis.nl

Shopbox

Meer berichten