Denise Bothof en Cynthia de Graaf voor de tijdmachine. Foto: Annemarie van der Ploeg
Denise Bothof en Cynthia de Graaf voor de tijdmachine. Foto: Annemarie van der Ploeg (Foto: Annemarie van der Ploeg)

OBS West goes Back to the Future

Annemarie van der Ploeg

Spetterend eindfeest jubileum

OBS West vierde dit jaar het 150-jarig bestaan. Het hele schooljaar werd er feest gevierd met een talentenjacht, slapen op school en een bezoek aan de Efteling met de hele school. Het eindfeest op 12 juli met als thema 'West goes Back to the Future' belooft een waar spektakel te worden. Docenten Denise Bothof en Cynthia de Graaf zijn met hun collega's druk bezig met de voorbereidingen.

Capelle - "Hier in de aula staat een tijdmachine, die wij gebruiken voor het filmpje wat wij hebben gemaakt voor het eindfeest. Het werd begin deze week in de klas getoond om de leerlingen alvast in de sfeer van het eindfeest te krijgen. Bij het 150-jarig bestaan werd de hele school betrokken. Bij het eindfeest zijn wij vooral bezig met het maken van een reis door de tijd met de bovenbouw. De klassen worden in groepen verdeeld en die groepen gaan met elkaar de strijd aan om munten te verzamelen. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel munten er in totaal worden verzameld. Deze zijn nodig voor een bepaald doel. Waarvoor horen de leerlingen vrijdag pas. Het wordt een hele dag vol met spelletjes en beweging als een reis door de tijd met verschillende onderwerpen: jagers, ridders, Romeinen. Ook de tijd van nu en de toekomst komen er in voor", vertelt De Graaf.

Bothof vult aan: "De leerkrachten zijn allemaal verkleed, net als in het filmpje, en komen uit de tijdmachine. De kinderen mogen ook verkleed komen maar het is geen verplichting."

Op 12 juli wordt ook de tijdcapsule begraven. De Graaf: "De burgemeester komt ook en zal op het schoolplein de capsule in de grond laten zakken. In 2040 zal deze capsule weer worden geopend. We willen kijken wat er in 20 jaar tijd veranderd is."

Bothof heeft met collega's gebrainstormd wat er allemaal in de capsule gestopt kon worden. "Een usb stick met foto's, een kledingstuk wat nu modern is of een filmpje van de school zoals die nu is en ook hoe er lesgegeven wordt. Wordt er dan nog uit boeken lesgegeven of is dan alles digitaal? Wat er allemaal kan veranderen in die jaren hè!"

Shopbox

Meer berichten