Twee jaar geleden kwam Raymond bij ons, hij liep toen achter een rollator en kon niet zonder, omdat hij last had van balansstoornissen. Raymond loopt nu zonder rollator.
Twee jaar geleden kwam Raymond bij ons, hij liep toen achter een rollator en kon niet zonder, omdat hij last had van balansstoornissen. Raymond loopt nu zonder rollator.

Mini-marathon voor het goede doel

Raymond Fleming telt af naar zaterdag 13 juli 12:00 uur. Dan loopt hij een mini-marathon. Deze sponsorloop van 419,95 meter is een grote prestatie voor Fleming die door een hersenstaminfarct twee jaar geleden niet zonder rollator kon lopen. No Limits Gym kwam te hulp en helpt hiermee een ander lid: Romano Gerritsen voor zijn MS behandeling.

Nanda van Heteren

Capelle - Antoine Schutte is vier jaar geleden begonnen met de inclusieve sportschool. "Mijn doel is dat iedereen kan sporten. Daarom heet de sportschool ook No Limits Gym. Wij zijn in een anti-kraak pand begonnen en sinds 2016 zitten we op een vaste locatie aan de 's-Gravenweg 266 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Terugkomend op dat iedereen kan sporten: iedereen is welkom, uiteraard ook wanneer je sport met een beperking. Vanuit de sportoptiek begeleid ik mensen zodat zij mobieler worden en conditie opbouwen. Wij hebben nu ruim tweehonderd leden, waarvan ongeveer veertig leden een beperking hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld kinderen die slechtziend zijn of autisme hebben, maar ook volwassenen die in een rolstoel zitten of blind zijn. Wij bieden mensen één op één training aan en groepslessen. We willen ernaartoe werken dat iedereen in groepsverband kan trainen."

Eén van de leden van No Limits Gym is Raymond Fleming. "Hij heeft een hersenstaminfarct gehad en is onder behandeling bij een fysiotherapeut en een revalidatiearts. Twee jaar geleden kwam Raymond bij ons, hij liep toen achter een rollator en kon niet zonder, omdat hij last had van balansstoornissen. Nu loopt de mini marathon zonder rollator. Voor hem is dit een hele grote prestatie. Tijdens dit evenement is het heel belangrijk dat elke meter gesponsord wordt, want de opbrengst gaat naar de behandeling van Romano."
De 36-jarige Romano Gerritsen trainde al bij No Limits Gym toen hij de diagnose MS Fase 3 kreeg. "Wat voor mij heel belangrijk is, is dat mensen beseffen dat MS helaas iedereen kan overkomen. Romano had tot kort ook geen MS. Ik heb gezien dat binnen drie maanden je hele leven op zijn kop kan staan. Zijn baan als chauffeur kan Romano niet meer uitvoeren en ziek zijn terwijl je twee dochters van zeven jaar hebt, is ook zwaar. De ziekte kwam spontaan bij hem naar voren." In het buitenland is stamceltransplantatie mogelijk die Gerritsen kan genezen. "Kort door de bocht worden er stamcellen uit je eigen ruggenmerg gehaald, je lichaam wordt gereset en de stamcellen weer terug worden geplaatst zodat je lichaam er meerdere kan aanmaken en de ziekte verdwijnt. Deze behandeling kost ongeveer 70.000 euro."

Schutte ziet het evenement van 13 juli als startpunt om het totale geldbedrag bij elkaar te krijgen. "Zo houden ze op 4 augustus een yogaworkshop in onze sportschool en willen we meer inzamelingsacties voor Romano's behandeling houden."
Doneren kan ook via:

romanoslaatstekans.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden