Foto: Jan Kok

Vreedzaamste Buitenspeeldag ooit in Capelle

Buiten spelen zorgt voor gezonde en blije kinderen. Daarom was het woensdag 12 juni weer landelijke Buitenspeeldag. Op die dag worden er zoveel mogelijk kinderen achter hun computer of Xbox vandaan gelokt met allerlei leuke en uitdagende buitenspeelactiviteiten. Ook bij het KinderLab in Capelle-Schollevaar. Ondanks het natte weer waren er zo'n 150 kinderen.

De kinderen deden vol enthousiasme mee aan het freestyle voetbal en kickboksen, maakten heerlijke en gezonde hapjes, deden circuskunstjes en spelletjes als 'Vier op een rij XL' en 'Eendjes vissen'. Ook konden ze zich laten schminken of een kunstige ballon laten knopen door de ballonnenartiest. Verder had een aantal kinderen van A tot Z zelf activiteiten georganiseerd, zoals zelfgemaakte pannenkoeken, fruitspiesjes en fruitcocktails verkopen, en haren vlechten.

Vreedzame Wijk

Kinderbuurtcoach Cheryl Toemere: "Dat de kinderen zelf meehielpen, past helemaal bij de 'Vreedzame Wijk". In deze methodiek leren kinderen om samen beslissingen te nemen, conflicten op te lossen en zich verantwoordelijk te voelen voor elkaar.

Er waren dan ook kindermediatoren, die konden helpen als er onenigheid was. En de Politiekids, die samen met handhavers zorgden dat alle kinderen veilig konden spelen. Het Capelse Kindercollege was ook bij de Buitenspeeldag!'

Complimenten 

Wethouder Ans Hartnagel, die langskwam tijdens de Schollevaarse Buitenspeeldag, was onder de indruk van de Vreedzame Wijk-aanpak van deze dag. Alle kinderen en organisatoren kregen van haar een grote 'opsteker', een Vreedzame Wijkterm voor compliment.

Samen met handhaving reikte zij certificaten uit aan de Politiekids, kinderen die een periode hebben meegelopen met handhavers, wijkagenten en brandweer. Kortom: een middag om niet te vergeten!

De Buitenspeeldag Schollevaar is georganiseerd door de kinderbuurtcoach Schollevaar, i.s.m. buurtcoach, KinderLab en wijkpartners (o.a. CJG, Sportvereniging Muay Thai Capelle en Sportief Capelle). Albert Heijn Schollevaar was sponsor.

Shopbox

Meer berichten